ledger

Crypto 101: De Bitcoin TXID

Zodra je een bitcoin-betaling /verzending hebt gemaakt naar een ander bitcoin-adres, zijn de details van de overdracht (verzonden bedrag, verzender/ontvanger en de datum van overdracht) te vinden op de blockchain. Deze informatie is dan publiekelijk beschikbaar en krijgt een eigen transactie-ID – of TXID.

Soms kan de ontvanger van uw bitcoin-overschrijving om deze transactie-ID vragen – meestal om te bevestigen dat u de betaling met succes heeft verzonden. Deze transactie-ID is veilig om te delen – er worden geen persoonlijke gegevens van u naar de blockchain verzonden. U kunt ook de transactie opzoeken om de aantal confirmations te bekijken.

confirmations?

Grofweg om de tien minuten wordt een nieuw blok gemaakt en toegevoegd aan de blockchain. Dit blok verifieert en registreert nieuwe transacties. De transacties worden vervolgens gezegd te zijn bevestigd door het Bitcoin-netwerk. Als Jan bijvoorbeeld één bitcoin naar Kees verzendt, blijft deze transactie ‘onbevestigd’ totdat het volgende blok is gemaakt. Zodra dat blok is aangemaakt en de nieuwe transactie is geverifieerd en in dat blok is opgenomen, heeft de transactie één bevestiging.

Ongeveer om de tien minuten daarna wordt een nieuw blok aangemaakt en de transactie wordt opnieuw bevestigd door het Bitcoin-netwerk. Hoewel sommige services direct zijn of slechts één bevestiging vereisen, zullen veel Bitcoin-bedrijven meer nodig hebben, omdat elke bevestiging de kans dat een betaling wordt teruggedraaid sterk vermindert. Het is gebruikelijk dat zes bevestigingen zijn vereist, die ongeveer een uur in beslag nemen.

txid

Bitcoin bevestigingen

0 Betalingen met 0 bevestigingen kunnen nog steeds worden teruggedraaid! Wacht op minstens één.
1 Eén bevestiging is genoeg voor kleine Bitcoin-betalingen van minder dan $ 1.000.
3  Genoeg voor betalingen $ 1.000 – $ 10.000. De meeste beurzen vereisen 3 bevestigingen voor stortingen.
6 Genoeg voor grote betalingen tussen $ 10.000 – $ 1.000.000. Zes is standaard voor de meeste transacties om als veilig te worden beschouwd.
60 Voorgesteld voor grote betalingen van meer dan $ 1.000.000.

 

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!