ledger
Data en Analyse » Crypto 101 » Crypto 101: De Bitcoin TXID

Crypto 101: De Bitcoin TXID

Zodra je een bitcoin-betaling /verzending hebt gemaakt naar een ander bitcoin-adres, zijn de details van de overdracht (verzonden bedrag, verzender/ontvanger en de datum van overdracht) te vinden op de blockchain. Deze informatie is dan publiekelijk beschikbaar en krijgt een eigen transactie-ID – of TXID.

Soms kan de ontvanger van uw bitcoin-overschrijving om deze transactie-ID vragen – meestal om te bevestigen dat u de betaling met succes heeft verzonden. Deze transactie-ID is veilig om te delen – er worden geen persoonlijke gegevens van u naar de blockchain verzonden. U kunt ook de transactie opzoeken om de aantal confirmations te bekijken.

confirmations?

Grofweg om de tien minuten wordt een nieuw blok gemaakt en toegevoegd aan de blockchain. Dit blok verifieert en registreert nieuwe transacties. De transacties worden vervolgens gezegd te zijn bevestigd door het Bitcoin-netwerk. Als Jan bijvoorbeeld één bitcoin naar Kees verzendt, blijft deze transactie ‘onbevestigd’ totdat het volgende blok is gemaakt. Zodra dat blok is aangemaakt en de nieuwe transactie is geverifieerd en in dat blok is opgenomen, heeft de transactie één bevestiging.

Ongeveer om de tien minuten daarna wordt een nieuw blok aangemaakt en de transactie wordt opnieuw bevestigd door het Bitcoin-netwerk. Hoewel sommige services direct zijn of slechts één bevestiging vereisen, zullen veel Bitcoin-bedrijven meer nodig hebben, omdat elke bevestiging de kans dat een betaling wordt teruggedraaid sterk vermindert. Het is gebruikelijk dat zes bevestigingen zijn vereist, die ongeveer een uur in beslag nemen.

txid

Bitcoin bevestigingen

0 Betalingen met 0 bevestigingen kunnen nog steeds worden teruggedraaid! Wacht op minstens één.
1 Eén bevestiging is genoeg voor kleine Bitcoin-betalingen van minder dan $ 1.000.
3  Genoeg voor betalingen $ 1.000 – $ 10.000. De meeste beurzen vereisen 3 bevestigingen voor stortingen.
6 Genoeg voor grote betalingen tussen $ 10.000 – $ 1.000.000. Zes is standaard voor de meeste transacties om als veilig te worden beschouwd.
60 Voorgesteld voor grote betalingen van meer dan $ 1.000.000.

 

 

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Redactie

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder