IEO
Data en Analyse » Crypto 101: Wat is een Initial Exchange Offering (IEO)

Crypto 101: Wat is een Initial Exchange Offering (IEO)

Een Initial Exchange Offering, zoals de naam al doet vermoeden, wordt uitgevoerd op het platform van een cryptocurrency exchange. In tegenstelling tot Initial Coin Offerings (ICO’s), wordt een IEO beheerd door een exchange namens de startup.

Omdat de token-verkoop wordt uitgevoerd op het platform van een exchange, moet startup een listingfee betalen samen met een percentage van de tokens die tijdens de IEO worden verkocht. In ruil daarvoor worden de tokens van de crypto-startups op de platform van de exchange aangeboden. Omdat de exchange  een percentage van de tokens in bezit heeft wordt de exchange gestimuleerd om te helpen bij de marketingactiviteiten van de startup. Om mee te doen aan IEO moet je een account maken op het exchange-platform waar het IEO wordt uitgevoerd.

IEO platformen

Een toenemend aantal exchanges zijn begonnen met  IEO’s. Een van de eerste in de rij was Binance die zijn IEO-platform Binance Launchpad lanceerde. In januari startte BitTorrent een token verkoop het op Binance Launchpad platform. Bij deze verkoop haalde BitTorrent $7,2 miljoen op in minder dan 15 minuten. De tweede IEO op het Binance Launchpad platform verbrak deze record door Fetch.AI. Hier werd $ 6 miljoen in nog geen 25 seconden opgehaald.

Na het volgen van het succes van Binance Launchpad, kondigden andere crypto exchanges hun eigen IEO-platforms aan. Onder de IEO-platforms bevinden zich Bitmax Launchpad, Bittrex IEO, OK Jumpstart (OKEx), KuCoin Spotlight en Huobi Prime.

Voordelen IEO in vergelijking met ICO

Veiligheid

Uitgevers van tokens hoeven zich geen zorgen te maken over de crowdsale-beveiliging omdat de IEO dit beheert. Het KYC / AML-proces wordt ook afgehandeld door de exchange.

Gemakkelijker voor de projecten

De startups die hun IEO’s lanceren hebben een lager marketingbudget nodig dan wanneer ze besluiten om voor een ICO te gaan.

Listing

De exchange zal de token ook opnemen in hun listening.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder