litecoin ltc cryptomunt crypto update
Nieuwsberichten » Crypto Alert – 3 cryptomunten om in de gaten te houden deze maand

Crypto Alert – 3 cryptomunten om in de gaten te houden deze maand

Crypto Alert – De bearmarkt houdt aan na een korte opleving in februari. Het is wachten op een uitbraak naar boven of een verdere correctie omlaag. De vooruitzichten voor bitcoin (BTC) zijn volgens onze huisanalist Stef den Tuinder“bearish” op de korte termijn. In 2018 heeft de cryptomarkt ruim 80 procent aan waarde ingeleverd, terwijl blockchainprojecten hard doorbouwen. We pikken drie cryptomunten eruit die regelmatig genoemd worden in diverse lijstjes.

Crypto Alert – 3 cryptomunten om in de gaten te houden in maart

1. Litecoin (LTC)

Als Bitcoin (BTC) het goud is, dan is Litecoin (LTC) het zilver. Ontstaan in 2011 uit een source code ‘fork’ van bitcoin hoewel de genesisblok nooit is gedeeld. LTC heeft een ‘lichter’ proof-of-work netwerk: snellere en goedkopere transacties zijn mogelijk door kortere bloktijden. Oud-Googler Charlie Lee voorziet voor Litecoin een toekomst als peer-to-peer betaalmiddel. Een zilveren alternatief voor het digitale goud van bitcoin. Achter het project zit de Litecoin Foundation en het coreteam aan ontwikkelaars. Recentelijk heeft Lee interesse laten blijken voor privacycoins zoals Monero, ZCash en lieveling Mimblewimble. Het is aantrekkelijk om bepaalde betalingen af te schermen op de blockchain, aldus Lee. Ook wordt vergroting van de blokken overwogen.

Facts & figures

Lees meer over Litecoin (LTC):

2. Binance Coin (BNB)

De cryptomunt van Binance is de afgelopen maand februari flink gestegen. Dit momentum zet zich deze maand tot nu toe voort als één van de weinige coins.
BNB staat nu op plek 8 van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 1,92 miljard dollar. Op deze dinsdagmiddag staat de koers ruim 22% in de plus. Binance schudt diverse marketing – en communityacties uit de mouw. Ook doet de cryptobeurs uit Malta van zich spreken met de ICO-sales op Binance Launchpad. Zowel Bittorrent Token als Fetch AI verkochten in korte tijd uit. Nu staat 19 maart Celer Network op het programma. De BNB token fungeert als gateway-token om aan dergelijke ICO’s te kunnen meedoen. Zolang Binance een dominante beurs blijft en zich blijft profileren als ICO-platform, dan blijft er vraag naar de BNB token.

bnb koers

Lees meer over Binance:

3. Maker (MKR)

Maker (MKR) is de utility token van het Deens-Europese blockchainproject Maker Dao, de ontwikkelaar  achter stablecoin DAI. Op het platform van Maker wordt de DAI token beheerd en verkocht. Het voordeel van de DAI is dat de prijs stabiel is en niet volatiel zoals de meeste andere cryptomunten. De waarde wordt gestabilieerd via smart contract met de naam Collateralized Debt Positions (CDP).
Het is op te vatten als een decentraal alternatief van Tether. Maker heeft drie functies op het platform:
1. Utility token: je betaalt een fee in MKR zodat je een CDP een DAI token genereert. De voorraad MKR neemt dus gaandeweg af zodra er meer DAI tokens bijkomen.
2. Governance Token: als bezitter van Maker mag je meestemmen in de Maker DAO
3. Herkapitalisatie: Stel dat het onderpand van DAI ondergewaardeerd raakt, dan wordt er automatisch meer Maker gecreëerd om op de markt verkocht te worden en nieuw kapitaal aan te trekken.

Maker (MKR) wordt op moment van schrijven verhandeld voor 633 dollar, een plus van 3,7% deze dinsdagmiddag.

Maker MKR

Lees meer over Maker:

crypto kopen 

Bronnen: Coincap / ZyCrypto

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Binance lanceert binnen ‘enkele weken’ in Amerika, voorlopig geen app

Wessel Simons

DNB: ‘Cryptobedrijven buiten EU lopen tegen verbod aan’

Wessel Simons

Bijna 10% Indiase rijken wil investeren in bitcoin (BTC) en crypto

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder