bitcoin BTC donatie
Nieuwsberichten » Graffiti-artiest, die 0.26 bitcoin verborg in ‘piece’, krijgt $4.000 donatie

Graffiti-artiest, die 0.26 bitcoin verborg in ‘piece’, krijgt $4.000 donatie

De Franse graffiti-artiest Pascal Boyart, die 0.26 bitcoin in een muurschildering verborg, krijgt een donatie van $4.000 dollar van onbekende. Boyart staat erom bekend om “cryptopuzzels” in zijn ‘pieces’ te verbergen als een prijsvraag. Hij kreeg de donatie voor zijn bekende werk met de titel “Liberté Guidant le Peuple,” in Parijs ten tijde van de gele hesjesrevolutie.

“Liberté Guidant le Peuple”

“Liberté Guidant le Peuple” illustreert de geest van de gele hesjesbeweging, de opstand van november 2018 tegen het beleid van de Franse regering. Boyart had in het werk een cryptopuzzel verstopt. Diegene die hem op kon lossen, kreeg 0.26 BTC. In de muurschildering zaten “seeds” verborgen van de private keys van een specifieke bitcoin-wallet.

De prijs werd ter beschikking gesteld door sponsor Alistair Milne, een zelfverklaarde bitcoin-evangelist. De aanleiding van deze “prijsvraag”: het tienjarig bestaan van het bitcoin genesisblok op 3 januari 2019.

Niet alleen de seeds moesten geraden worden, maar ze moesten ook in de juiste volgorde gezet worden. De onbekende winnaar kreeg 0.26 BTC (destijds $1.000), maar kreeg ook toegang tot de onderstaande geheime leus:

“Banker usury lie people fight hope union citizen lead triumph yellow horizon.”

  bitcoin meester  

Anonieme donatie

Boyart heeft al eerdere anonieme donaties ontvangen. Hij zet doorgaans een QR code onder zijn werken die hij op zijn website publiceert. De lijst met donaties is:

  • 0.14 Bitcoin (BTC)
  • 5 Bitcoin Cash (BCH)
  • 1.25 Litecoin (LTC)

Het bedrag van $4.000 dollar, iets meer dan één BTC, is volgens Boyart echt speciaal. Normaliter krijgt hij donaties van enkele euro’s.

De kunstenaar reageert op Breakermag dan ook als volgt:

“I couldn’t imagine receiving so much.”

Bron: Invest in Blockchain

crypto kopen 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin mining bedrijf uit Canada koopt 2500 nieuwe A10’s

Arnold Hubach

5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de week mee te beginnen

Arnold Hubach

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder