Graffiti-artiest, die 0.26 bitcoin verborg in ‘piece’, krijgt $4.000 donatie

De Franse graffiti-artiest Pascal Boyart, die 0.26 bitcoin in een muurschildering verborg, krijgt een donatie van $4.000 dollar van onbekende. Boyart staat erom bekend om “cryptopuzzels” in zijn ‘pieces’ te verbergen als een prijsvraag. Hij kreeg de donatie voor zijn bekende werk met de titel “Liberté Guidant le Peuple,” in Parijs ten tijde van de gele hesjesrevolutie.

“Liberté Guidant le Peuple”

“Liberté Guidant le Peuple” illustreert de geest van de gele hesjesbeweging, de opstand van november 2018 tegen het beleid van de Franse regering. Boyart had in het werk een cryptopuzzel verstopt. Diegene die hem op kon lossen, kreeg 0.26 BTC. In de muurschildering zaten “seeds” verborgen van de private keys van een specifieke bitcoin-wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs werd ter beschikking gesteld door sponsor Alistair Milne, een zelfverklaarde bitcoin-evangelist. De aanleiding van deze “prijsvraag”: het tienjarig bestaan van het bitcoin genesisblok op 3 januari 2019.

Niet alleen de seeds moesten geraden worden, maar ze moesten ook in de juiste volgorde gezet worden. De onbekende winnaar kreeg 0.26 BTC (destijds $1.000), maar kreeg ook toegang tot de onderstaande geheime leus:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Banker usury lie people fight hope union citizen lead triumph yellow horizon.”[/penci_blockquote]

Anonieme donatie

Boyart heeft al eerdere anonieme donaties ontvangen. Hij zet doorgaans een QR code onder zijn werken die hij op zijn website publiceert. De lijst met donaties is:

Het bedrag van $4.000 dollar, iets meer dan één BTC, is volgens Boyart echt speciaal. Normaliter krijgt hij donaties van enkele euro’s.

De kunstenaar reageert op Breakermag dan ook als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“I couldn’t imagine receiving so much.”[/penci_blockquote]

Bron: Invest in Blockchain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.