Tesla loting van CEO TRON Justin Sun roept vragen op

Eerder deze maand kondigde de oprichter van altcoin TRON Justin Sun, aan dat hij één Tesla-auto zou verloten.  Hij deed dit via een tweet op zijn officiële Twitter-account en de regels om deel te nemen waren simpel: alle gebruikers hoefden hem alleen te volgen en te retweeten.

De loting

Twee korte weken later heeft Sun een video geüpload waarin hij de loting liet zien. Dit heeft hij geplaatst op Twitter onder het mom van “transparantie”. De video is echter niet meer beschikbaar. Volgens Justin vanwege een aantal glitches in de video wat resulterend in het “onvermogen” van Twitter om het bestand correct te comprimeren.

Hier is de link naar de verwijderde video van Justin Sun. Daarin legt Sun het hele proces uit, waarbij hij “willekeurig” de gelukkige winnaar kiest van de gloednieuwe Tesla.

Maar hier beginnen de dingen er erg ongemakkelijk uit te zien.

Sun legt uit dat hij een open-source software gebruikt om een winner te loten, genaamd TWrench. Dus, eigenlijk, alles wat de Justin moet doen is de originele weggeef-tweet invoeren en het platform doet een willekeurige selectie tussen alle gebruikers, waarbij ze kwalificeren onder de vooraf ingestelde criteria. In dit geval moet de winnende gebruiker de tweet van Sun hebben geretweet en volgen op Twitter.

Tijdens de video komt echter vlak voor trekking, gedurende een fractie van een seconde een Twitter-profiel in beeld. Interessant genoeg is het precies deze persoon die aan het eind van de video de winnaar van de Tesla blijkt te zijn. De gebruiker die de trekking heeft gewonnen, is @uzgaroth.

justin tesla
Op 33 seconde van het filmpje komt het twitter profiel voorbij nog voor de trekking

 

Nog meer aparte zaken

Maar dingen eindigen hier niet. De database van TWrench laat zien dat er 88 trekkingen zijn gemaakt. Terwijl ze allemaal worden uitgevoerd door een “anonieme trekker”, maar het IP adres laat zien dat het van dezelfde persoon is.

Het is ook vermeldenswaard dat er een extra voorwaarde is om de winnaar te trekken. Volgens de TWrench-database was de aanvullende voorwaarde, behalve het retweeten en het volgens moest de gebruiker tussen 1 en 999 tweets de #TRX (tron) bevatten sinds 2017-06-28. Dat is duidelijk niet eerder vermeld in de berichten van Justin over de actie om een Tesla te winnen.

 

Stilte

Nu heeft de community natuurlijk gereageerd en willen uitleg van Sun, en is er hem gevraagd om de video op een ander platform te publiceren. Sindsdien zwijgt hij, wat misschien nog meer problemen veroorzaakt.

Natuurlijk, zoals in elke twijfelachtige situatie, zijn er altijd twee kanten van het verhaal. Sommige gebruikers vermoeden dat de video in de  is bewerkt.  Of ze beweren dat het niet de video is die Justin Sun daadwerkelijk heeft geüpload. Wat er nou echt aan de hand is is dus nog onduidelijk.

 

 

 

 

bron

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!