Bitcoin (BTC) veilig opslaan? Bakkt komt met verzekering en ‘gedistribueerde opslag’ private keys

Het is al enige maanden wachten op de opening van de Bitcoin futures exchange Bakkt. Er is weer wat nieuws te melden: Bakkt heeft namelijk assetplatform Digital Asset Custody Company (DACC) overgenomen. Daarnaast gaat het platform een verzekering aanbieden op de te noteren assets en is een partnership met private key beheerder BNY Mellon gesloten.

Bakkt en DACC

Adan White, de COO van Bakkt, schreef deze reeks van updates in een blogpost op Medium. Hij schrijft dat DACC is overgenomen om een veilige opslag van de digitale assets van het platform te kunnen waarborgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

White is blij met het team achter DACC dat dezelfde mindset deelt als dat Bakkt doet: ‘security-first’. Daarnaast brengt het ook nog eens een boel ervaring op het gebied van veilige en schaalbare oplossingen voor de opslag van assets.

White liet ook doorschemeren dat er wellicht meer cryptovaluta op het platform zullen worden aangeboden:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]As we look to scale and support custody of additional digital assets, DACC’s native support of 13 blockchains and 100+ assets will serve as an important accelerator, and we’re pleased to welcome Matthew Johnson, Adam Healy, and the entire DACC team to Bakkt.[/penci_blockquote]

Er is niet bekend gemaakt voor welk bedrag deze overname plaats heeft gevonden.

Samenwerking BNY Mellon

Om de opslag van de assets te ondersteunen gaat Bakkt ook samenwerken met BNY Mellon. Ze zullen een ‘geografisch gedistribueerde’ private key opslag gaan maken.

BNY Mellon heeft een rijke geschiedenis met de opslag van assets van institutionele beleggers. Vaak gaat het om hedge funds, asset managers en broker-dealers.

Verder heeft de exchange ook een verzekering (voor fondsen die offline worden opgeslagen) afgesloten. Over de instantie die dit zal doen is geen nadere uitleg gegeven: een naam is niet bekend.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bakkt uses both warm (online) and cold (offline) wallet architecture to secure customer funds. The majority of assets are stored offline in air-gapped cold wallets that are insured with a $100,000,000 policy underwritten by leading global insurance carriers[/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) futures

Eerder bevestigde de COO ook dat Bakkt via de New York Department of Financial Services op zoek was naar en gekwalificeerde licentie. Als die wordt toegekend, kan de cryptobeurs een gereguleerde opslag voor crypto assets aanbieden. Dat zou de launch van de fysieke bitcoin future contracten stukken eenvoudiger maken.

Met het oorspronkelijke plan (om dit via het moederbedrijf ICE te doen) wordt dit stukken moeilijker. De lancering is voor onbepaalde tijd uitgesteld in afwachting van goedkeuring door de U.S. Commodity Futures Trading Commission.