Beleggers trekken $175 miljoen aan bitcoin (BTC), ethereum en XRP uit Bitfinex

De afgelopen 24 uur hebben beleggers voor $175 miljoen (€157 miljoen) aan bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en XRP uit Bitfinex getrokken. De crypto exchange is door een rechtbank in New York aangeklaagd wegens fraude. Door de commotie is de koers van BTC gisteravond in korte tijd $500 dollar gedaald. Op moment van schrijven is de koers van BTC $5.215 (-7%).

Lees ook – Tikkende tijdbom Tether gaat af, Bitcoin daalt 5% maar herstelt zich

iFinex

iFinex, het bedrijf achter stablecoin Tether (USDT) en exchange Bitfinex, is door de speciale aanklager van de staat New York beschuldigd van fraude.
De firma uit Hongkong zou $900 miljoen uit Tether’s kasreserves hebben aangewend om een financieel gat van $850 miljoen bij Bitfinex te dichten.

Bitfinex zou $850 miljoen niet hebben kunnen terugvorderen van Crypto Capital Corp, gevestigd in Panama. De rechtbank in New York wil dat iFinex geen activiteiten ontplooit in de staat New York. Daarvoor is overigens ook een Bitlicense verplicht.

Beleggers trekken $175 miljoen uit Bitfinex

De afgelopen 24 uur hebben beleggers gereageerd op het nieuws en hebben voor $175 miljoen uit Bitfinex opgenomen, één van de oudste en grootste bitcoin beurzen van de markt. Daarbij wordt uitgegaan van het handelspaar BTC-USD.

De stablecoin Tether/UDST wordt voornamelijk op andere beurzen verhandeld. Een groot deel van het handelsvolume op de cryptomarkt is “wash trading”: market makers voeren simultaan een “sell” en “buy”-order in om het volume “op te pompen”.

Een opvallende transfer: een “whale” heeft 13.377 BTC in één transactie van de cryptobeurs opgenomen.

Een aantal transacties:

Bitcoin koers

Bitcoin likt zijn wonden na de dreun van gisteravond. Op moment van schrijven is de koers van BTC $5.215 (-7%). Volgens Josh Rager moeten we niet bij de pakken neerzitten. Er komen mooie koopmomenten aan in zijn ogen.

Travis Kling, oprichter van het Amerikaanse cryptofonds Ikigai zegt het volgende over het nieuws:

Marktvolger Alex Kruger ziet dat het USDT-USD paar impact heeft op het BTC-USD paar.

Altcoins

Altcoins bloeden ook. Cardano, Tezos en Dash staan dubbe in het rood.

Bron: Daily Hodl

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!