bitcoin btc koers update barry silbert

Bitcoin plots meer dan $5.000 waard, hoe kan dat?

De prijs van bitcoin (BTC) stond vanochtend ineens boven de 5.000 dollar op sommige cryptobeurzen. Na tal van pogingen om door de 4200 heen te breken kwam er eindelijk weer eens een grote sprong omhoog. Hoe kwam dit tot stand?

Waarom steeg bitcoin?

Een precieze oorzaak voor een bepaald koersverloop van een cryptocurrency is soms lastig te vinden. Stef van Altcoinbase legt uit waarom hij denkt dat BTC  keihard doorschoot vandaag: “Gisteren hebben we gezien dat bitcoin tegen een resistance aanliep. Wat ook opviel is dat er een groot aantal shorts onder water stond (ook die van mij) bij Altcoinbase hadden we op 4210 een stop-loss gezet.”

”Wat er daarna gebeurde is het volgende: we zijn door de resistance heen geschoten. Daar stonden enorme hoeveelheden long orders te wachten om op te vullen. Dit is gebeurd. Toen kwam er een stijging en met die stijging werden shorts geliquideerd. Deze liquidatie zorgde ervoor dat er genoeg benzine was voor de bulls om door te breken tot $5.000.”

Om de prijs zo hoog te houden moet er nog wel het een en ander gebeuren volgens Stef:  “Het is belangrijk dat we de 4700 grens gaan houden. Lukt dit niet verwacht ik een retrace ergens tussen 4400 en 4200. En maken we dus een bullflag en vanaf 4200 weer door richting 5600/ 6000 dollar. Dat is hoe ik deze stijging momenteel trade.”

Dit is uiteraard slechts één kijk op de situatie. Trek vooral je eigen conclusies en ga niet af op de mening van één persoon.

Cryptotwitter

Ook op cryptotwitter wordt er natuurlijk volop gesproken over de grote sprong van bitcoin. En als zelfs nu.nl weer eens relatief groots uitpakt met de bitcoinprijs dan weet je het wel: het was een mooie sprong.

 

Meer cryptonieuws

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!