bitcoin btc koers update barry silbert
Nieuwsberichten » Bitcoin plots meer dan $5.000 waard, hoe kan dat?

Bitcoin plots meer dan $5.000 waard, hoe kan dat?

De prijs van bitcoin (BTC) stond vanochtend ineens boven de 5.000 dollar op sommige cryptobeurzen. Na tal van pogingen om door de 4200 heen te breken kwam er eindelijk weer eens een grote sprong omhoog. Hoe kwam dit tot stand?

Waarom steeg bitcoin?

Een precieze oorzaak voor een bepaald koersverloop van een cryptocurrency is soms lastig te vinden. Stef van Altcoinbase legt uit waarom hij denkt dat BTC  keihard doorschoot vandaag: “Gisteren hebben we gezien dat bitcoin tegen een resistance aanliep. Wat ook opviel is dat er een groot aantal shorts onder water stond (ook die van mij) bij Altcoinbase hadden we op 4210 een stop-loss gezet.”

”Wat er daarna gebeurde is het volgende: we zijn door de resistance heen geschoten. Daar stonden enorme hoeveelheden long orders te wachten om op te vullen. Dit is gebeurd. Toen kwam er een stijging en met die stijging werden shorts geliquideerd. Deze liquidatie zorgde ervoor dat er genoeg benzine was voor de bulls om door te breken tot $5.000.”

Om de prijs zo hoog te houden moet er nog wel het een en ander gebeuren volgens Stef:  “Het is belangrijk dat we de 4700 grens gaan houden. Lukt dit niet verwacht ik een retrace ergens tussen 4400 en 4200. En maken we dus een bullflag en vanaf 4200 weer door richting 5600/ 6000 dollar. Dat is hoe ik deze stijging momenteel trade.”

Dit is uiteraard slechts één kijk op de situatie. Trek vooral je eigen conclusies en ga niet af op de mening van één persoon.

  bitcoin meester  

Cryptotwitter

Ook op cryptotwitter wordt er natuurlijk volop gesproken over de grote sprong van bitcoin. En als zelfs nu.nl weer eens relatief groots uitpakt met de bitcoinprijs dan weet je het wel: het was een mooie sprong.

 

Meer cryptonieuws

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Dan Hedl (Kraken): ‘Handelsvolume Bitcoin(dot)com lager dan gerapporteerd’

Robin Heester

Bitcoin (BTC) transacties voor meer dan 50% vanaf SegWit-adressen

Robin Heester

Analyse: weet de bitcoin (BTC) koers uit te breken naar $10.700?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder