Bitcoin (BTC) levert belegger meeste rendement op in 2019: +43%

Bitcoin (BTC) levert de belegger het meeste rendement op. Sinds 1 januari 2019 is de koers met 43% gestegen, waarmee het andere assets zoals olie, techaandelen en vastgoed verslaat. Goud maakt tot nu toe een mager jaar door. Ook de (tech) aandelen aan de Nasdaq en de S&P 500 presenteren ondanks hun rally minder dan BTC. Dat blijkt uit een overzicht van CryptoSlate, die de YTD (‘year-to-date’) rendementen per asset heeft gerangschikt.

Bitcoin (BTC): +43%

Bitcoin (BTC begon het jaar met een koers van $3.700. De huidige koers op moment van schrijven is $5.283. Absoluut gezien heeft BTC $1.583 bijgeplust. In relatieve zin is de koers met 43% gestegen.  

Tot 4 april 2019 leidde de koers een kabbelend bestaan, maar sinds de rally naar boven blijft BTC boven de $5.200 handhaven. Sommige marktvolgers zien een nieuwe rally in de maak, anderen verwachten eerst nog een correctie.

Sinds haar bestaan is het rendement van bitcoin 1059%, ruim een vertienvoudiging sinds de start.

Olie: +37%

Ook de prijs van olie is dit jaar met 37% gestegen, in het voordeel van de oliemaatschappijen. Een vat olie verwisselt nu voor ruim $63 van eigenaar. Een stijging van 37% sinds 1 januari 2019.


De vraag naar olie neemt toe in de wereld, terwijl de olieproducerende landen (OPEC) de voorraad verlagen. Ook heeft de VS sancties lopen tegen Iran en Venezuela, waardoor er minder olie op de wereldmarkt komt.

Nasdaq +20,9%

Sinds de Kerstmis Crash doen de (tech) aandelen aan de Nasdaq en S&P 500 ook een stuk beter. De drie voornaamste indexen staan in de dubbele cijfers: Nasdaq (tech), S&P 500 (grootste Amerikaanse bedrijven naar beurswaarde) en de Dow Jones Industrial Average (30 ‘vooraanstaande’ bedrijven).


De rendementen zijn als volgt:

  • Nasdaq +20,9%
  • S&P 500 +15,9%
  • Dow Jones +13,9%

De crash tijdens Kerstmis was toe te schrijven aan een aantal macro-economische factoren: de Amerikaanse centrale bank en het IMF voorspellen een economische neergang en de spanningen tussen de VS en China liepen op met over en weer importheffingen.

Vastgoed +17%

Ook een investering in vastgoed rendeert goed. Met name fondsen die investeren in commercieel vastgoed zoals kantoren en hotels laten een goed rendement zien. De Vanguard Real Estate ETF staat met +17% in de dubbele cijfers.

Obligaties +2%

Obligaties zijn vanwege de opmars van aandelen minder populair als safe heaven. iShares Core US Aggregate Bond ETF, een beursgenoteerde obligatie-index laat sinds januari een mager plusje van 2% zien.

Goud +0,4%

‘Verliezer’ van het jaar tot nu toe is het fysieke goud. Goud wordt net zoals obligaties gezien als een toevluchtsoord. Gemiddeld neemt de prijs van goud met 4,8% per jaar toe. De spotprijs van goud laat met 0,4% amper een rendement zien, vergelijkbaar met de spaarrente van een bank.

Worden de rendementen met elkaar, dan staat bitcoin (BTC) op plek één. Zoals bekend zijn prestaties uit het verleden géén garanties voor de toekomst.

Een investering in een digitale asset zoals bitcoin is zéér risicovol. De koersen van de cryptomarkt zijn vooralsnog zéér volatiel en is niet voor iedere belegger weggelegd vanwege het hoge risico.

Bitcoin beste belegging in 2019 tot nu toe

BTC kreeg na de piek eind 2017 een fikse dreun in 2018 met een correctie van 80%. De koers krabbelt sinds januari dit jaar weer op.

bitcoin btc belegger rendement 2019

Bron: Crypto Slate

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!