Bitcoin (BTC) breekt $5.200 grens, altcoin Tezos (XTZ) plust 13% erbij

Crypto update - Bitcoin (BTC) heeft dinsdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd de grens van $5.200 gebroken. Sindsdien beweegt de koers zijwaarts. De koers op moment van schrijven is $ 5.229. De top 10 staat in het lichtgroen. Uitschieter is Tezos (XTZ) met een plus van 13%.

Cryptotwitter

Wat zegt cryptotwitter over de huidige staat van bitcoin en andere cryptovaluta? Josh Rager ziet de koers voorlopig zijwaarts gaan. Wel voorziet hij een doorbraak door de $5.500, voordat we eerst gaan dalen richting $4.700.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Big Chonis ziet de "bulls" controle houden boven de $5.000.

WEl ziet hij dat het volume afneemt bij de kopers, vandaar de zijwaartse koers.

De analist van Coindesk Asia wijst erop dat de RSI-indicator met 72 hoog ligt, een teken dat het "overbought" is.

Altcoin koersen

In tegenstelling tot gisteren juist weer meer in het groen. Vraag is wel hoelang dit standhoudt en beleggers hun winsten pakken zodra bitcoin weer gaan dalen.

Gisteren in het nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...