bitcoin koers update bodem Tom Lee bullmarkt
Nieuws » Bitcoin (BTC) koers hersteld? “Bullmarkt staat voor de deur”, aldus deze analist

Bitcoin (BTC) koers hersteld? “Bullmarkt staat voor de deur”, aldus deze analist

Crypto update – De bitcoin (BTC) koers heeft met $3.000 zijn bodem voorlopig bereikt, aldus analist Tom Lee van onderzoeksfirma Fundstrat. Lee, die bekend staat als zéér positief over BTC, voorziet een nieuwe stijging voor bitcoin binnenkort. Hij verwijst naar de Bitcoin Misery Index (BMI), een indicator van het marktsentiment. Hij zegt: “De BMI is vorig jaar niet over de 50 geweest. De huidige BMI is 89. Een waarde boven de 67 komt niet voor in een bearmarkt. Daarom verwachten we dat een bullmarkt aanstaande is en dat bitcoin (BTC) gaat profiteren”.

Lees ook: Wordt bitcoin het digitale goud? Dit fonds ziet BTC naar $350.000 stijgen

Bitcoin Misery Index

Lee licht zijn BMI theorie in een tweet toe. De BMI vlak vóór de opmars van BTC op 4 april, was met 89 heel hoog. Dat cijfer is de afgelopen redelijk in tact gebleven, aldus Lee.

Bitcoin (BTC) en koerscorrectie

Een hoge BMI waarde betekent niet dat de koers alleen maar stijgt. Elke markt corrigeert, ook die van bitcoin, omdat beleggers tussentijds winst pakken of overstappen naar altcoins. De correctie na een piek wordt geschat op -25%. Een gezonde correctie in combinatie met beleggers die met BTC in altcoins stappen, aldus Lee.

Lee hecht als indicator ook veel waarde aan de 200 Moving Average. Deze 200MA is onlangs naar boven gebroken: een teken dat BTC sneller herstelt dan verwacht. Hij zegt: “Ik vermoed dat BTC met $3.000 voorlopig zijn bodem heeft bereikt.”

Lee durft zijn vingers niet te branden wanneer en hoe de koers uitbreekt. Ook het voorspellen van een nieuwe all-time high is nu te opportuun. De laatste ATH voor bitcoin was 17 december 2017 met een koers boven de $20.089.

Rendement

1 week +3.63%
1 maand +32.20%
3 maanden +48.86%
1 jaar -40.25%
5 jaar +1065.32%

Bodem bereikt?

Het sentiment op de cryptomarkt is begin deze maand omgeslagen. Zo is de koers van BTC kort en hevig opgeleefd, waarbij de $5.000 doorbroken is. Een aantal andere ontwikkelingen deze maand:

Sommigen verwachten dat de volgende bullrun nog meer impact gaat hebben dan de eerste bullrun van eind 2017.

Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder