Bitcoin deze week meest populaire zoekterm in China

Bitcoin is deze week de meest populaire zoekterm in China, blijkt een analyse van zoekmachine Baidu, marktleider in China door het verbod van Google. De cryptomunt steeg deze week tot boven de $5.300, en de koers ‘normaliseert’ zich nu.

Meest populaire zoekterm: bitcoin

De cryptomunt is daarmee – voor even – ‘trending topic’ in China. Het puntensysteem in Baidu kende de term 9715 punten toe, waarmee het meest gezochte trefwoord van de zoekmachine is. Ook de “Great Firewall of China”, die het internetgebruik van de Chinese bevolking monitort en indamt, heeft niet voorkomen dat Chinezen op de term gingen zoeken.

In China geldt een verbod – voor de handel in – virtuele valuta. De Chinese overheid steunt het beleid van de People Bank of China (PBOC) in dit besluit.

Google Trends

Bij marktleider Google was het ook één van de meest populaire zoektermen. Saillant detail: de 1 april grap dat de Amerikaanse waakhond SEC een ETF fonds had goedgekeurd, leidde tot veel zoekgedrag.

Wat is invloed van zoekgedrag op internet op de prijs van bitcoin? De site Seeking Alpha heeft in juli vorig jaar resultaten gepresenteerd. Conclusie: zodra meer internetgebruikers naar een bepaalde term zoeken, dan heeft dat een positief effect op de koers.

Eind november vorig jaar steeg bitcoin ook als zoekterm.

Toptermen

Wat zijn nu de meest populaire zoektermen op Google, Baidu en een Bing?

  • bitcoin prijs
  • bitcoin nieuws
  • bitcoin aandeel
  • BTC USD

De landen waar het meest op bitcoin gezocht wordt zijn:

  1. Nigeria
  2. Nederland (!)
  3. Zuid-Afrika
  4. Oostenrijk
  5. Zwitserland

Bron: Newsbtc

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!