bitcoin koers crypto update binance coin bnb pinautomaten
Nieuws » UPDATE Analist: “Sentiment is bullish, maar oplettendheid geboden”

UPDATE Analist: “Sentiment is bullish, maar oplettendheid geboden”

Update 21.45 uur De bitcoin koers lijkt niet te stoppen, met nu ook de altcoins die flink hoger gaan. Zo is de vijfde cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie – Bitcoin Cash – gestegen tot boven de 325 dollar met een plus van 56 procent. Wat zegt Stef den Tuinder van Altcoinbase over de koers? “Het sentiment is bullish, maar oplettendheid is geboden naarmate de koers verder stijgt.”

Volume neemt toe

Bitcoin plust met 9 procent voor de dag en koerst op het moment op de 5.150 dollar per stuk. Ook het volume neemt constant toe. Daar waar het een paar dagen geleden nog geen 5 miljard haalde op een dag zitten we vandaag op een volume van meer dan 21 miljard dollar.

De gehele cryptomarkt was gisterenochtend nog 140 miljard dollar waard maar daar is in anderhalve dag bijna 40 miljard dollar bijgekomen, op meer dan 180 miljard dollar. Bijna alle cryptomunten zitten in de lift.

  bitcoin meester  

Analyse Altcoinbase: “Opletten geblazen”

Hoe beoordeelt Stef den Tuinder de koers?

Bitcoin bevindt zich boven de $5.100 range. Op $5.365 ligt de 200SMA lijn die ook nog voor stevigde weerstand kan zorgen. Daarnaast zijn we nu behoorlijk bullish qua sentiment.

Toch wil ik aandringen tot oplettendheid. Het gouden fibonacci level waarvan we vanaf $15.000 elke keer in het verleden zijn afgewezen, ligt pal boven ons. Gaan we daar doorheen, dan kan een target als $6.000 reëel zijn. Worden we afgewezen, dan kunnen we een daling doormaken naar $4.700 en wellicht lager.

Opvallende stijgers

Opvallende stijgers zijn Litecoin met meer dan 30 procent, de nummer vier cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie. Daarnaast zoals gezegd Bitcoin Cash, de nummer vijf cryptomunt die meer dan 50 procent stijgt.

Ook Cardano, Bitcoin SV en NEO doen het goed – kijkend naar de top 25 cryptomunten – op plussen boven de 20 procent.

Nummer 24 op CoinMarketcap – Dogecoin – is ook zeker het noemen waard met een plus voor de dag op 34 procent. Of beleggers een rally voor de langere termijn kunnen verwachten is niet duidelijk maar de stijgingen van vandaag lijken met het omhoog schieten van het volume een redelijke basis te hebben. Maar het is crypto mensen, vergeet dat niet.

Google Trends

Verder is het natuurlijk bijzonder positief te noemen dat verschillende partijen wereldwijd crypto steeds meer omarmen als betalingsmiddel. Maar is dit het moment om weer in te stappen? Het lijkt er steeds meer op dat de bodem is gezet en de crypto winter ten einde. Daarmee kan wellicht de FUD weer in de kast en wordt de FOMO opgepoetst.

De interesse lijkt in ieder geval weer toe te nemen met Google als leidraad. Uit data van Google Trends blijkt dat bitcoin gisteren namelijk de 7e meest gezochte term was op Google in zowel de VS als Nederland.

Meer dan 100.000 maal is er gisteren gezocht naar bitcoin op Google in de VS en meer dan 10.000 keer in Nederland. Op wereldwijd niveau is de zoekopdracht “bitcoin” op Google met 117 procent gestegen in vergelijking met afgelopen week.

Foto: Flickr / Andreas Trojak

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder