bitcoin BTC koers update
Nieuws » Bitcoin update – Koers stuk lager op $5.320

Bitcoin update – Koers stuk lager op $5.320

Bitcoin koerst net iets boven de $5.300 met een min van 2,5 procent. De gehele markt staat daarbij lager met een totale marktkapitalisatie op $171 miljard. Bitcoin deed vannacht zelfs even een min aan van meer dan 5 procent.

Golden cross

De $5490 werd eerder doorbroken en daarmee lijkt de $6000 in zicht, maar eerst moet een volgende weerstandspunt worden doorbroken. De golden cross wordt gezien als een bullish scenario waarbij de 50-day MA de 200-day MA naar boven kruist. Dit heeft de afgelopen dagen voor een koersstijging geleid en doet velen geloven dat we in een stijgende markt zullen blijven. John van Meer gaf gisteren al aan dat er eerst nog een stevige shake out aan zit te komen – eventueel vergezeld van een death cross. In 2015 was er een death cross en een tweede golden cross nodig voordat de bulls echt weer de bullrun lieten beginnen.

Crypto twitter

Dat de koers vannacht een duikeling maakte kwam hoogstwaarschijnlijk voornamelijk door het nieuws over stablecoin Tether.

De Nederlandse bitcoin-investeerder Marc van der Chijs had er het volgende over te zeggen: “To all the people dumping after the (Tether) & Bitfinex news: Bitcoin is unrelated to Tether! If anything, Bitcoin may actually go up once people start selling Tether for crypto.” 

Daarnaast: BNR nieuwsradio kwam met een nieuwe podcast.

Koersen

In de top 25 komen we – afgezien van Crypto.com Chain – geen enkele stijger tegen gekeken naar de koersen van afgelopen 24 uur. Opvallend is wel dat USD Coin, de nummer 28 cryptomunt op Marketcap, en TrueUSD, de nummer 36, 2 procent stijgen. Bitcoin staat 2,5 procent lager, ethereum doet het met een min van liefst 4,8 procent en XRP staat op een min van 2,3 procent.

 

Foto: Flickr / Bitcoins value

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

John van Meer

Bitcoin (BTC) rond $10.600. Altcoins stijgen in Satoshi’s

Robin Heester

Bitcoin Magazine NL te gast bij Cryptotrader.nl: Bitcoin TA, Libra, BitMEX, China en Facebook

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder