bitpanda psd2 licentie europa
Nieuws » Bitpanda verkrijgt Europese PSD2-licentie voor betaalprovider

Bitpanda verkrijgt Europese PSD2-licentie voor betaalprovider

Het Oostenrijkse Bitpanda heeft een licentie gekregen om in Europa dienst te doen als betalingsdienstaanbieder.  Dat laten zij via een blogpost weten. Bitpanda is in de wereld van bitcoin vooral bekend als een plek waar je cryptocurrency kunt kopen en verkopen.

Bruggen bouwen

Bitpanda wil graag de oude en nieuwe financiële wereld verbinden. Bitpanda: “Het is een belangrijke mijlpaal voor ons, hiermee kunnen we nieuwe toepassingen en producten lanceren.” Met licenties als deze kunnen zij straks concurreren met de ‘oude’ banken.

Bitpanda en PSD2

De PSD2 licentie is uitgegeven door de ‘Financial Market Authority’ van Oostenrijk. De aankondiging benadrukt dat dit soort licenties ervoor kunnen zorgen dat de oudere financiële wereld en de nieuwe steeds dichterbij elkaar kunnen komen. PSD2 is een nieuwe richtlijn voor Europese betaaldiensten. Het is de bedoeling dat deze nieuwe richtlijnen innovatie en concurrentie op de financiële markt vergroten.

En de concurrentie wordt steeds groter als ook aanbieders van cryptovaluta zich mogen mengen in het wereldje van betalingsverkeer. Van oudsher zijn er namelijk strenge regels in de financiële wereld. Je krijgt een soort van cryptobanken. Je zou zelfs kunnen stellen dat die al bestaan. Want wat is een bedrijf die jouw geld beheert? Op zijn minst een soort van bank.

PSD2 is niet alleen maar mooi

De nieuwe regelgeving kan dan misschien wel in het voordeel werken van innovatie fintechbedrijven als Bitpanda, voor de consument is het niet allemaal even mooi. Zo mogen financiële dienstverleners door de nieuwe regelgeving jouw gegevens verkopen aan andere partijen. Maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig wat moois voor: betalingen met bitcoin en andere cryptovaluta.

Meer crypto nieuws

crypto kopen 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

President Venezuela geeft bank opdracht uitgifte cryptomunt Petro

Job Nijsen

Onderzoek Kaspersky: “19% van de wereldbevolking heeft voor 2019 crypto aangekocht”

Job Nijsen

Bitcoin handelsplaats op de grens helpt Venezolaanse vluchtelingen

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder