Nieuwsberichten » Blockchain start-up verkoopt $3.9 miljoen aan getokeniseerde aandelen

Blockchain start-up verkoopt $3.9 miljoen aan getokeniseerde aandelen

Een Londense start-up, 2030.io, heeft $3.9 miljoen opgehaald met de verkoop van hun getokeniseerde aandelen. Dat gebeurde via een platform van de London Stock Exchange (LSE). Dit meldt Finextra.

Twenty Thirty

2030.io, ofwel Twenty Thirty, is één van de 29 bedrijven die toestemming hebben van de Britse autoriteiten om op deze manier aandelen te verkopen. Met de toestemming van de Financial Conduct Authority (FCA) kon het bedrijf legaal aandelen uitbrengen op de Ethereum blockchain.

De London Stock Exchange heeft een platform genaamd Turquoise. De verkoop via Turquoise is onderdeel van een soort van oefening, een probeersel. Volgens Finextra is de verkoop succesvol verlopen, er is ‘real cash money’ gebruikt.

Voordelen

Naast de publiciteit die het genereert heeft het uitgeven van aandelen op een blockchain op de lange termijn genoeg voordelen. Mits ze rechtsgeldig zijn, natuurlijk. Zo kan iedereen op elk moment gebruik maken van de aandelenmarkt.

Traditionele aandelenbeurzen hebben gewoon open- en sluitingstijden. Een blockchain stopt in principe nooit. Een ERC20-token op de chain van Ethereum, of een aan bitcoin gerelateerd alternatief op een sidechain, kan altijd worden verhandeld.

Daarnaast is het overzichtelijker dan ooit. Je kunt precies zien waar de aandelen zich bevinden en wanneer ze van eigenaar veranderen. Of op zijn minst van adres veranderen, want adressen zijn in principe niet gekoppeld aan namen of personen.

Getokeniseerde aandelen

Twenty Thirty is niet het eerste bedrijf dat getokeniseerde bezittingen uitgeeft op een blockchain. Eerder was het bijvoorbeeld de beurt aan de Zwitsers van stablecoin CryptoFranc. Via die munt kun je een aandeel kopen in vastgoed. En in Estland kun je getokeniseerde aandelen van bijvoorbeeld Tesla en Netflix kopen.

Het is opnieuw een vorm van adoptie van de nieuwe mogelijkheden die blockchains bieden. Naast een cryptovaluta is er nog veel meer mogelijk met blockchains. De vraag is alleen nog: wat is er nuttig op een blockchain en wat kan beter op een andere manier geregeld worden?

 

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

‘Nederlanders relatief gezien negatief over Bitcoin’ volgens onderzoek ING

Arnold Hubach

‘De échte waarde van Bitcoin is in verhouding met FIAT niet uit te drukken’

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder