bitcoin koers blockchain data transactiekosten
Nieuwsberichten » Blockchain data: hogere transactiekosten door stijgende bitcoin koers

Blockchain data: hogere transactiekosten door stijgende bitcoin koers

De stijgende bitcoin koers heeft onder meer hogere transactiekosten op het bitcoin netwerk tot gevolg. De gemiddelde kosten per transactie zijn zelfs meer dan 500% toegenomen sinds begin 2019, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de blockchain. Dat meldt uit data van marktonderzoeker BitInfoCharts.

Blockchain data: correlatie transactiekosten en bitcoin koers?

Op 1 januari 2019 dit jaar lag de gemiddelde kosten per transactie op 18 dollarcent. Dat getal is inmiddels gestegen naar 1,3 dollar, zoals onderstaande grafiek aantoont.

Op basis van deze informatie kun je de stelling aangaan: hoe komt het dat bij een stijgende bitcoin prijs de transactiekosten gaan stijgen? En is dit een goede ontwikkeling? Het gaat in ieder leiden tot nieuw debat in de bitcoin en crypto community. Hogere transactiekosten zijn voor traders vaak een indicatie dat de interesse in bitcoin toeneemt (en dat de prijs gaat stijgen).

Anderzijds kan het een (nieuwe) drempel opwerpen om bitcoin (BTC) als betaalmiddel te gaan gebruiken (op een grotere schaal dan nu het geval is).

Bitcoin Cash

De correlatie is niet alleen zichtbaar bij bitcoin (BTC). Ook bij Bitcoin Cash, de ‘hard fork’ van bitcoin, is een vergelijkbaar beeld zichtbaar. 

Ook bij Bitcoin SV is een vergelijkbare grafiek te zien. Bij cryptocurrencies zoals Ethereum en Dash zijn er geen opvallende stijgingen in transactiekosten te zien en bestaat die relatie minder.

Bronnen: BitInfocharts / Cryptoslate

crypto kopen 

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Duitse minister: ‘Libra cryptomunt van Facebook gevaar voor euro’

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Bitcoin duikt onder $10.000. 4% van alle altcoins verslaan BTC afgelopen jaar

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder