Rapport China heeft meeste blockchain gerelateerde projecten
Nieuwsberichten » ‘China heeft meeste blockchain gerelateerde projecten’

‘China heeft meeste blockchain gerelateerde projecten’

China is op dit moment de leider op het gebied van projecten die te maken hebben met blockchain. Althans, dat meldt de Engelstalige Chinese nieuws website China.org.cn.

Onderzoek van Blockdata

Volgens Blockdata zijn er op dit moment 263 verschillende projecten bezig met blockchain in China. Dat is ongeveer 25% van alle projecten wereldwijd. De Chief Technology Officer van Qulian Technology, Li Qilei, zegt dat de grootste gebruiker van blockchaintechnologie de financiële sector is. Met name banken en handelaren gebruiken het veel, zegt het onderzoek. En dat is niet echt verrassend te noemen.

  bitcoin meester  

Patenten voor blockchains

Ook qua patentaanvragen gaat China aan de leiding. Volgens de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom zijn ongeveer de helft van de aangevraagde patenten in 2017 afkomstig uit China. Dit gaat wel behoorlijk tegen de beginselen van cryptocurrency in. Bitcoin is open-source en bedoeld voor iedereen, dus dit soort patenten zijn eigenlijk voor een heel ander soort industrie.

Los van de open-source community is er een strijd gaande om de beste patenten. Op nummer twee staat Amerika met 91 patenten, de nummer drie (Australië) volgt op gepaste afstand met slechts 13 patenten.

Blockchain, niet bitcoin

In China lijkt het nog altijd te gaan om blockchain, geen bitcoin. Met de eigenschappen van bitcoin in ogenschouw genomen is dat niet heel gek. Vrijheid van betaling is iets wat niet in het belang van de Chinese staat is.

Meer cryptonieuws

crypto kopen 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Blockchain EOS onder vuur na probleem met dApp, aanvaller maakt $110.000 buit

Arnold Hubach

‘Bitcoin transacties eenvoudiger te detecteren dan fiat betalingen’, aldus rapport

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder