bitcoin » Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) positief ten opzichte van crypto

Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) positief ten opzichte van crypto

De US Commodity and Futures Trading Commission (CFTC), het Amerikaanse overheidsorgaan dat futures- en optiesmarkten reguleert, liet eerder weten dat het verzoeken vanuit de financiële sector heeft genegeerd om crypto niet volledig de ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Het orgaan wil de sector monitoren maar is geenszins van plan om de groei en ontwikkeling daarvan in de weg te staan.

Cryptodad

Uit gegevens van diezelfde CFTC blijkt dat institutionele beleggers vanaf 2 april bullish werden op bitcoin. Die datum valt samen met de laatste bitcoin prijsrally, vorige week dinsdag, toen deze steeg van zo’n 4.100 dollar naar meer dan 5.300 dollar binnen een half uur.

J. Christopher Giancarlo, de voorzitter van de CFTC en bij sommigen ook wel bekend als “CryptoDad”, geeft aan dat distributed ledger technology (DLT) economieën en overheden bij kan staan en transformeren.

Flinke stijging

Het institutionele handelsvolume van bitcoin is al 4 opeenvolgende maanden stijgende. Ondertussen staat bitcoin in die tijd bijna 40 procent hoger. Uit gegevens van de CFTC blijkt dat het totaal aantal geopende long en short posities op de CME vorige week dinsdag, tijdens de flinke en abrupte prijsstijging, 404 was. Daarvan was 78 procent long en slechts 22 procent short. Deze verandering in sentiment zou een teken kunnen zijn dat institutionele beleggers nu bullish zijn op bitcoin.

Willy Woo

De laatste bitcoin rally heeft blijkbaar ook het bearish sentiment onder de detailhandelaren doen keren. Gegevens van TradingView laat zien dat ook het aantal longposities op de cryptobeurs Bitfinex de afgelopen vijf dagen is toegenomen. Aan de andere kant is het aantal short posities aanzienlijk gedaald. Dit suggereert dat het sentiment op 8 april bullish is omgeslagen.

Analist Willy Woo maakte een analyse die suggereert dat de cryptowinter ten einde loopt. De schommeling boven $5.000 geeft het begin van een nieuwe langere termijn uptrend.

Bitcoin koerst op het moment iets boven de 5.000 dollar, alwaar het steun lijkt te hebben gevonden na wederom een snelle stijging afgelopen woensdag tot 5.400 dollar. Gekeken naar de afgelopen 24 uur zijn alle crypto’s dalende. Gekeken naar het afgelopen uur koerst bitcoin stabiel.

Bron: CFTC, Bitcoin Center NYC

Foto: Flickr / Best Picko

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

‘Bitcoin is nog geen safe haven, maar kan het wel worden’

Robin Heester

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder