ethereum » ConsenSys wil 200 miljoen dollar ophalen in nieuwe investeringsronde

ConsenSys wil 200 miljoen dollar ophalen in nieuwe investeringsronde

De op Ethereum gefocuste development studio ConsenSys lijkt het financieel nog steeds moeilijk te hebben. Het probeert nu 200 miljoen dollar op te halen bij externe investeerders.

Waardering van 1 miljard

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Het bedrijf, dat zich richt op het ontwikkelen van oplossingen met behulp van de Ethereum-blockchain, zag in 2018 28 miljoen dollar aan omzet. Het verwacht dit jaar een omzet te genereren van 50 miljoen dollar.

80 procent van de omzet zou afkomstig moeten zijn van haar servicebedrijf voor grote klanten, terwijl de rest behaald moet worden met haar softwareproducten. Bronnen beweren verder dat het bedrijf naar een waardering toe wil van 1 miljard dollar. Verschillende potentiële investeerders blijken dat echter als onbereikbaar te beschouwen.

Te snelle groei

Het bedrijf verdubbelde vorig jaar zijn personeelsbestand tot meer dan 1.100 mensen en breidde zich uit naar 29 landen. ConSenSys CEO Joseph Lubin, wiens crypto netto waarde op een bepaald moment tussen de 1 en 5 miljard dollar bedroeg, financierde zelf die uitbreiding. Vier maanden geleden liet de in Brooklyn gevestigde start-up weten 13 procent van het personeel te ontslaan. Toen gaf Lubin aan dat ConsenSys te snel was gegroeid.

Het aantal ontslagen bij ConsenSys is wellicht nog niet voorbij, aangezien het bedrijf in december aangaf dat het tot wel 60 procent van zijn personeel zou kunnen ontslaan. Toch gaf Lubin ook aan er alle vertrouwen in te hebben dat 2019 een “major turnaround” zou betekenen voor ConSensys. Zeker na de grote “Crypto Winter” van 2018, die ervoor zorgde dat tal van start-ups op moesten doeken.

Daling van 90 procent

Ondertussen zijn crypto enthousiastelingen opgewonden dat de koersen onlangs een aardige stijging zagen. Velen verklaren dat de berenmarkt nu officieel voorbij is, maar critici zijn niet zo zeker.

Een van de belangrijkste oorzaken van de problemen bij ConsenSys lijkt inderdaad die grote berenmarkt van 2018. Daarbij is Ethereum gedaald van haar recordhoogte in januari van 1.448 dollar naar een huidige 165 dollar. Een daling van bijna 90 procent.

Foto: Flickr / Collision Conf

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder