Bitstamp Bitlicense licentie cryptobeurs New York
Nieuws » Cryptobeurs Bitstamp krijgt BitLicense in staat New York

Cryptobeurs Bitstamp krijgt BitLicense in staat New York

Cryptobeurs Bitstamp heeft een licentie ontvangen van de New York State Department of Financial Services (DFS), de toezichthouder financiële markten in de staat New York. Een BitLicense geldt binnen de industrie als een kwaliteitsstempel gezien de zeer strenge eisen om er een te bemachtigen.

BitLicense Bitstamp

Formeel krijgt Bitstamp USA Inc., een dochteronderneming van Bitstamp Ltd, nu toestemming om haar genoteerde cryptovaluta, zoals bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash aan te bieden. Ook is er een fiat gateway met de Amerikaanse dollar, zoals ook al met de ‘Europese’ Bitstamp mogelijk is. Ook Ripple (XRP) wordt verhandelbaar in USD.

We’ve always embraced proactive efforts that protect the interests of both consumers and institutional investors. Obtaining a BitLicense is another example of our commitment to be the most trusted digital currency exchange in the world.

Having a BitLicense is also a key element in ramping up our presence in the United States, especially when it comes to working with institutional investors.”

Nejc Kodrič, CEO van Bitstamp

Licentie-eisen

Het is geen panacee om een licentie in de staat New York te verkrijgen. Enkele voorwaarden voor een licentie zijn onder meer:

  • gecontroleerde jaarrekeningen
  • anti-witwasbeleid (AML-procedure)
  • bankgeheim (BSA)-beleid
  • risicomanagement
  • bedrijfsplan
  • due diligence op personeel en intern beleid van het bedrijf
  • controle op marktmanipulatie, consumentenbescherming en cybersecurity
  • beschrijving van de transacties en diensten

De volgende bedrijven hebben inmiddels een dergelijke handelslicentie bemachtigd: Circle, Paxos Trust Company, Gemini, Ripple, Coinbase, BitFlyer, Xapo, Coinsource en Robinhood.

Grootste handelsvolume Europa

Bitstamp, opgericht in 2011 in Kroatië, geldt als één van de oudste cryptobeurzen ter wereld. Volgens het bedrijf heeft men het grootste handelsvolume in Europa met meer dan 3 miljoen klanten. Saillant detail: het bedrijf gevestigd in Luxemburg, is eind vorig jaar overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij NXMH. Naar verluidt is het overnamebedrag circa $400 miljoen.

Bron: Coinjournal

crypto kopen 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

New Yorkse rechtszaak tegen Tether en Bitfinex: Meer tijd voor onderzoek

Marloes van der Scheer

Cryptobeurs Bitfinex weerspreekt aantijgingen: geen klanten uit New York

Wessel Simons

Aanklager New York: ‘Tether bijgedrukt voor manipulatie bitcoin (BTC) prijs’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder