Bitstamp Bitlicense licentie cryptobeurs New York

Cryptobeurs Bitstamp krijgt BitLicense in staat New York

Cryptobeurs Bitstamp heeft een licentie ontvangen van de New York State Department of Financial Services (DFS), de toezichthouder financiële markten in de staat New York. Een BitLicense geldt binnen de industrie als een kwaliteitsstempel gezien de zeer strenge eisen om er een te bemachtigen.

BitLicense Bitstamp

Formeel krijgt Bitstamp USA Inc., een dochteronderneming van Bitstamp Ltd, nu toestemming om haar genoteerde cryptovaluta, zoals bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash aan te bieden. Ook is er een fiat gateway met de Amerikaanse dollar, zoals ook al met de ‘Europese’ Bitstamp mogelijk is. Ook Ripple (XRP) wordt verhandelbaar in USD.

We’ve always embraced proactive efforts that protect the interests of both consumers and institutional investors. Obtaining a BitLicense is another example of our commitment to be the most trusted digital currency exchange in the world.

Having a BitLicense is also a key element in ramping up our presence in the United States, especially when it comes to working with institutional investors.”

Nejc Kodrič, CEO van Bitstamp

Licentie-eisen

Het is geen panacee om een licentie in de staat New York te verkrijgen. Enkele voorwaarden voor een licentie zijn onder meer:

  • gecontroleerde jaarrekeningen
  • anti-witwasbeleid (AML-procedure)
  • bankgeheim (BSA)-beleid
  • risicomanagement
  • bedrijfsplan
  • due diligence op personeel en intern beleid van het bedrijf
  • controle op marktmanipulatie, consumentenbescherming en cybersecurity
  • beschrijving van de transacties en diensten

De volgende bedrijven hebben inmiddels een dergelijke handelslicentie bemachtigd: Circle, Paxos Trust Company, Gemini, Ripple, Coinbase, BitFlyer, Xapo, Coinsource en Robinhood.

bitcoin meester

Grootste handelsvolume Europa

Bitstamp, opgericht in 2011 in Kroatië, geldt als één van de oudste cryptobeurzen ter wereld. Volgens het bedrijf heeft men het grootste handelsvolume in Europa met meer dan 3 miljoen klanten. Saillant detail: het bedrijf gevestigd in Luxemburg, is eind vorig jaar overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij NXMH. Naar verluidt is het overnamebedrag circa $400 miljoen.

Bron: Coinjournal

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!