cryptomunten » Cryptomunt Tezos blijft stijgen, plust bijna 140 procent in maand tijd

Cryptomunt Tezos blijft stijgen, plust bijna 140 procent in maand tijd

Blockchain ecosysteem en cryptoproject Tezos zag haar XTZ coin de afgelopen maand flink stijgen. Ook vandaag ging de cryptomunt wederom meer dan 10 procent hoger.

Athens A en Athens B

Eén van de redenen dat Tezos explosief is gestegen komt omdat er vorige maand gekozen is tussen twee conflicterende upgrade voorstellen. De twee protocol wijzigingen waren ‘Athens A’ en ‘Athens B’.

Het Tezos Athens voorstel betreft de eerste on-chain upgrade, dat erop gericht is om “gas limits” en de hoeveelheid XTZ die nodig is te wijzigen, om te stemmen in haar ‘Proof-of-Stake’ model. Iets dat “baking” wordt genoemd. De Tezos community kreeg de kans om te stemmen over de updates en Athens A kwam daarbij als winnaar uit de bus. De update moet er voor zorgen dat de transactiesnelheid wordt verhoogd.

Wat is Tezos

Cryptoproject Tezos haalde in 2017 met zijn Initial Coin Offering (ICO) liefst 232 miljoen dollar op, wat op dat moment het hoogste bedrag was dat ooit was opgehaald met een ICO. Net zoals projecten als Ethereum en COSMOS is Tezos een platform om gedecentraliseerde applicaties op te bouwen. Dat is in principe een pluspunt en zou veel ontwikkelaars aan kunnen trekken. Aan de andere kant zetten ze zich hiermee neer als concurrent van Ethereum, wat nog altijd het leidende platform is.

Maar bij Tezos is het upgrade proces gedecentraliseerd. Upgrades worden bepaald in overeenstemming met de belanghebbenden en vervolgens automatisch toegepast zonder een hard fork. Ontwikkelaars worden daarnaast gestimuleerd om aan de blockchain te werken doordat ze tokens krijgen voor aangenomen voorstellen voor protocol updates. Wat verder positief te noemen is, is dat Tezos’ blockchain is gebaseerd op een algoritme dat minder elektriciteit verbruikt.

In other news:

Stijging van 140 procent

Zoals gezegd steeg de koers van XTZ de afgelopen 24 uur met meer dan 10 procent. Tijdens de hype in december 2017 stond het op een all time high van meer dan 11 dollar. Nu koerst het op de 1,19 dollar gekeken naar de koersen op Coinmarketcap.

Dat is uiteraard een flinke daling, maar de koers stond vorig jaar zelfs onder de 0,40 dollarcent. Met andere woorden: de koers van XTZ steeg sindsdien flink. En vooral de afgelopen maand zien we een flinke opleving, van 0,49 dollarcent precies een maand geleden tot de huidige 1,19 dollar per munt. Een stijging binnen een maand tijd van 140 procent.

Foto: YouTube Still

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder