Ook bij deze OTC-desk uit Chicago druk met grote bitcoin orders

De bitcoin koers schoot maandagnacht omhoog richting de $5.000. In deze week was er óók sprake van  diverse grotere orders van duizenden bitcoin in één keer. Ook het invloedrijke handelskantoor Cumberland in Chicago kreeg deze maandag plotseling te maken met grote orders bij haar “over-the-counter”-loket. Al sinds 2014 is Cumberland actief met een OTC-desk. Deze orders hebben geen directe invloed op de marktprijs, want deze vallen buiten de beurzen.

Grote bitcoin orders via OTC-desk

Dat maakt de broker bekend op Twitter. Dertien orders van méér dan 1.000 bitcoin (BTC) per keer. Dat zijn orders van ca. $5 miljoen per stuk. Zogenaamde “whales” zijn door de bank genomen goed voor 10.000 BTC (ca. $50 miljoen) in één keer.

De fondsmanager van Cumberland, Bobby Cho, verklaarde in een aparte tweet dat het om “echte, geverifieerde trades” gaat.

“Veel weerstand vanaf $5.500”

Ook Cumberland voorziet veel weerstand tussen de koersniveaus $5.500 en $5.800, getuige de onderstaande tweet. De koers van BTC op moment van schrijven is $5.050. Bitcoin lijkt deze vrijdagmiddag weer wat momentum naar boven te krijgen.

Bron: Cointelegraph

Meer crypto nieuws

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!