bitcoin dark web bitcoins geveild online autoriteiten opsporing
Nieuwsberichten » Drugsdealer dark web moet 281 bitcoin (BTC) afstaan (€1,25 miljoen)

Drugsdealer dark web moet 281 bitcoin (BTC) afstaan (€1,25 miljoen)

bitcoin kopen

Een 30-jarige drugsdealer is veroordeeld om CA $ 1,88 miljoen (€1,25 miljoen) in bitcoin (BTC) af te staan vanwege illegale activiteiten op het dark web. Dat heeft de rechtbank in Toronto, Canada besloten. Jane Kelly van het Superior Court Justice eist om 281.41 bitcoin over te dragen aan het Ministerie van de Procureur-Generaal.

  bitcoin meester  

Bitcoin afstaan

Phan zou in december vorig jaar schuldig hebben gemaakt aan het verkopen van wapens. Maar ook andere illegale handelingen zoals het verkopen van cocaïne en andere drugs en zich bezig hield met mensenhandel. Volgende de aanklagers gebeurde dit allemaal via het dark web.

We concluderen dat de betaling voor dergelijke illegale verkoop van verdovende middelen werd gedaan met bitcoin. Deze zijn gevonden in de digitale wallet op de computer van meneer Phan

Kelly
blockport

Goud – en cryptohandel

Op een hoorzitting eerder dit jaar verklaarde Phan dat niet al zijn bitcoin zijn verkregen door illegale activiteiten. Deel van zou zijn gebruikt voor het verhandelen van goud. Hij beweerde ook te traden van cryptovaluta op verschillende crypto-exchanges.

Als gevolg hiervan zei Kelly dat van de 288 bitcoin, 7.23 bitcoins (ter waarde van ongeveer $ 36.000) niet van opbrengsten zijn uit misdaad. De 7.23 BTC zijn dus niet verbeurd verklaard.

Bronnen: Toronto Star / Coindesk

Meer crypto nieuws

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.