Social Sunday: Dutch Podcast Awards, Shitonic en Lightning Torch

De wereld van bitcoin en andere cryptomunten is constant in beweging. Op de social media gebeurt van alles en soms is het lastig het overzicht te bewaren. Met Social Sunday probeert Bitcoin Magazine NL jou elke zondag een leuke greep uit het aanbod van de socials voor te schotelen.

Dutch Podcast Awards

First things first: de Nederlandse crypto podcast ‘Satoshi Radio’ wil graag de beste podcast van Nederland worden. Nou kun je zeggen: ‘dat zijn ze al!’. Maar dat zeggen maakt het nog geen waarheid. Een verkiezing als de Dutch Podcast Awards zorgt er wél voor dat het waarheid kan worden. In onderstaande tweet wordt opgeroepen om te stemmen. En ik zeg: doen.

Check hier de podcast met Wessel Simons.

Blockchain gaming met PlayTable

Een opmerkelijk videootje over een speltafel die gebruik maakt van een blockchain. De trailer legt het beter uit dan ik, dus check die maar gewoon. Het is wel even afwachten hoe dit in de praktijk werkt en waarom er per se een blockchain nodig is. Misschien is het gewoon gebruikt als leuke marketing term.

Shitonic

Er kwamen tal van grappen voorbij op 1 april. Maar de leukste was toch wel die van Bitonic. Een van de eerste bitcoinverkopers van Nederland lanceerde shitonic.nl. Bitonic houdt vast aan bitcoin als enige crypotmunt die zij verkopen. Maar op 1 april maken zij graag een uitzondering: een plek waar je shitcoins kunt kopen. Inclusief oldschool trollbox! De site was een regelrechte hit op Twitter.

social sunday shitonic

Crypto twitter

Over Twitter gesproken, de cryptospace is levendiger dan ooit op het platform. Van gekibbel over grafieken tot aan hele nuttige discussies, er komt van alles voorbij.

Twee grootheden in de industrie, Vitalik Buterin en Andreas Antonopoulos, bekritiseren een crypto conferentie. Ze vinden het vervelend dat bepaalde mensen zoveel ruimte krijgen om iets te vertellen wat volgens hen niet waar is.

Random Vitalik en CZ

Voorspelling van Peter Brandt

Peter Brandt is al decennia lang een technisch analist. Twitter is dé plek om je technische analyses te delen. En onderstaande tweet is een hele leuke. Een beetje hopium kan geen kwaad.

 

Guiness World Record voor meeste exit scams

Dan Larimer wordt op de hak genomen door CoinJazeera. In een satirisch stukje ontvangt de rijke ondernemer de prijs voor het wereld record exit scams in de wereld van cryptocurrency.

”The genius behind Larimer’s work is his finesse. He tells everyone he’s not quitting and then…he quits”

Lightning Torch

Op het lightning network van bitcoin kun je razendsnel je bitcoin versturen. Om dit te vieren gaat er een reeks aan transacties rond op het netwerk. De fakkel/lightning torch gaat met name rond op Twitter. Op dit moment bevindt de reeks zich bij Miss Finland 2015. Een leuk sociaal experiment om te volgen, want net zoals op de basislaag van bitcoin is een transactie onomkeerbaar. Tot nu toe hebben al tientallen mensen de fakkel doorgegeven.

Vergeet Bitcoin Magazine NL niet te volgen op Twitter, Facebook en Telegram.

bitcoin kopen

Meer crypto nieuws

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!