Nieuwsberichten » Gab, een fork van Brave browser, vervangt BAT voor bitcoin’s Lightning Network

Gab, een fork van Brave browser, vervangt BAT voor bitcoin’s Lightning Network

Gab is een ongecensureerd social mediaplatform dat streeft naar volledige freedom of speech op het internet. Dit is een omstreden concept. Enerzijds is er tolerantie naar alle mogelijke meningen, maar het geeft tevens ruimte aan haatzaaien en discriminatie. Gab, een fork van de Brave browser, heeft onlangs besloten om de Basic Attention Token (BAT) als betaalmiddel te vervangen door bitcoin met het Lightning Network. Brendan Eich, ceo van Brave én BAT, is not amused.

Lees ook – Koers Basic Attention Token stijgt 250% de afgelopen 3 maanden

Gab platform en vrijheid van meningsuiting

Het platform lag kortgeleden nog onder vuur, omdat de schutter die eind oktober 2018 elf mensen ombracht in een synagoge in Pittsburgh een Gab-gebruiker was. Dit leidde ertoe dat vele partijen Gab in de ban hebben gedaan, zoals het crowdfunding platform StartEngine en betaalbedrijven PayPal, Square en Stripe. Zelfs cryptovriendelijke organisaties als Cash App, Coinbase and Bitpay schuwen Gab nu.

Voorstanders van freedom of speech zijn echter van mening dat censuur machtsmisbruik en fraude in de hand werkt, omdat het beperken van meningsuiting altijd willekeurig is. Invloedrijke partijen zijn daardoor in staat hun belangen te verdedigen en hun macht te vergroten.

  bitcoin meester  

Bitcoin (BTC)

Censuur in het financiële systeem is een van de belangrijkste redenen waardoor bitcoin ooit is ontstaan. Het is dus geen verrassing dat de Gab-community bitcoin met zijn ongecensureerde karakter ziet als free-speech money.

Kortgeleden lanceerde Gab de browser-extension Dissenter, waarmee gebruikers commentaar kunnen achterlaten over websites. Het nieuwste project betreft uitbreiding van Dissenter naar een complete free-speech browser.

BAT token vervangen door LN

Hiertoe heeft men de open source broncode van de Brave browser gekopieerd. “De nieuwe web browser zal gebruik maken van de goede eigenschappen van Brave, zoals het standaard blokkeren van ads en trackers en de toegang tot Tor”, aldus Gab CEO Andrew Torba. Het gebruik van de BAT token wordt echter vervangen door Lightning Network.

Brendan Eich, CEO en co-founder van Brave was not amused. Hij twitterde:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torba zegt de opmerkingen niet te begrijpen: “Het hele punt van open source is anderen in staat te stellen voort te bouwen op bestaande broncode en meer waarde toe te voegen. Brave zelf is een fork van het Google Chromium-project, waarvan het enorm heeft geprofiteerd.”

Gab heeft inmiddels een preview gepubliceerd van de nieuwe Dissenter browser. Kenners herkennen al gauw de nodige aspecten van Brave. Of Dissenter op lange termijn een concurrent kan worden van Brave is een interessante kwestie.

Volledige vrijheid van meningsuiting wordt niet door iedereen gewaardeerd en Gab’s reputatie is dubieus. Bitcoin’s populariteit daarentegen kent nauwelijks grenzen en de toekomst lijkt er positief uit te zien.

Voor Brave betekent het in ieder geval een serieuze concurrent erbij. Ze zullen extra hun best moeten doen de nieuwe concurrent achter zich te laten. En daar profiteert uiteindelijk iedereen van.

Bron: Decryptmedia

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder