Hypotheek start-up haalt $6.5 miljoen op voor ontwikkeling blockchain tech

Hypotheek start-up haalt $6.5 miljoen op voor ontwikkeling blockchain tech

Een startup in het Verenigd Koninkrijk, Acre Software, heeft $6.5 miljoen  opgehaald voor het bouwen van een blockchain applicatie voor het aanvragen van verzekeringen of een hypotheek. Dit liet het bedrijf weten via een persbericht.

Huizen kopen via blockchain

Justus Brown, CEO van Acre, vindt de huidige manier van huizen kopen traag en ondoorzichtig.  “Een huis kopen is een van de grootste financiële transacties die iemand kan maken. Wij willen het proces veranderen. Met innovatie technologie moet het voor iedereen makkelijker worden”, aldus Brown.

Volgens het persbericht worden bijna driekwart van de Britse hypotheken gefaciliteerd door adviseurs. Acre Software probeert ze te helpen om deze positie te behouden door de nieuwe systemen minstens net zo snel te maken als de al bestaande systemen. Acre gebruikt blockchain om alle data over de hypotheken of verzekeringen op te slaan. Eenmaal op de blockchain kan niemand het meer aanpassen, dat is tenminste het idee.

De investering komt vanuit twee Britse bedrijven. Aviva en Sesame Bankhall Group (SBG). Volgens het persbericht heeft SBG meer dan 11.000 adviseurs in dienst en een exclusieve deal met de start-up. De exacte details van deze deal zijn nog niet bekend. Johan Cowan is betrokken bij SBG en zegt dat ze niet langer de concurrentie kunnen negeren. Mede daarom investeren zij in Acre Software.

Potentie?

De vraag bij dit soort investeringen is altijd: is een blockchain hier wel geschikt voor? Het is nog niet bekend waar, hoe en wanneer dit allemaal gebouwd gaat worden. Maar het is wel duidelijk dat investeerders en een groeiend aantal industrieën het interessant vinden om op zijn minst te proberen iets met blockchain te gaan doen.

Het is wel gek dat het bedrijf zich focust op de huidige adviseurs. Een toepassing bovenop een blockchain is juist uitermate geschikt om die tussenpersonen (zoals adviseurs) uit de transactie te werken.

bitcoin kopen

Meer crypto nieuws

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!