Hypotheek start-up haalt $6.5 miljoen op voor ontwikkeling blockchain tech
Nieuws » Hypotheek start-up haalt $6.5 miljoen op voor ontwikkeling blockchain tech

Hypotheek start-up haalt $6.5 miljoen op voor ontwikkeling blockchain tech

Een startup in het Verenigd Koninkrijk, Acre Software, heeft $6.5 miljoen  opgehaald voor het bouwen van een blockchain applicatie voor het aanvragen van verzekeringen of een hypotheek. Dit liet het bedrijf weten via een persbericht.

Huizen kopen via blockchain

Justus Brown, CEO van Acre, vindt de huidige manier van huizen kopen traag en ondoorzichtig.  “Een huis kopen is een van de grootste financiële transacties die iemand kan maken. Wij willen het proces veranderen. Met innovatie technologie moet het voor iedereen makkelijker worden”, aldus Brown.

Volgens het persbericht worden bijna driekwart van de Britse hypotheken gefaciliteerd door adviseurs. Acre Software probeert ze te helpen om deze positie te behouden door de nieuwe systemen minstens net zo snel te maken als de al bestaande systemen. Acre gebruikt blockchain om alle data over de hypotheken of verzekeringen op te slaan. Eenmaal op de blockchain kan niemand het meer aanpassen, dat is tenminste het idee.

De investering komt vanuit twee Britse bedrijven. Aviva en Sesame Bankhall Group (SBG). Volgens het persbericht heeft SBG meer dan 11.000 adviseurs in dienst en een exclusieve deal met de start-up. De exacte details van deze deal zijn nog niet bekend. Johan Cowan is betrokken bij SBG en zegt dat ze niet langer de concurrentie kunnen negeren. Mede daarom investeren zij in Acre Software.

Potentie?

De vraag bij dit soort investeringen is altijd: is een blockchain hier wel geschikt voor? Het is nog niet bekend waar, hoe en wanneer dit allemaal gebouwd gaat worden. Maar het is wel duidelijk dat investeerders en een groeiend aantal industrieën het interessant vinden om op zijn minst te proberen iets met blockchain te gaan doen.

Het is wel gek dat het bedrijf zich focust op de huidige adviseurs. Een toepassing bovenop een blockchain is juist uitermate geschikt om die tussenpersonen (zoals adviseurs) uit de transactie te werken.

crypto kopen 

Meer crypto nieuws

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin als betaalmiddel: Duitse Burger King en PwC in Luxemburg accepteren BTC

Robin Heester

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

‘Nederlanders relatief gezien negatief over Bitcoin’ volgens onderzoek ING

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder