cryptowallet Opera browser mobiele wallet desktop

Opera browser lanceert ook voor desktopversie een cryptowallet

Softwarebedrijf Opera heeft de desktopversie van zijn nieuwe browser gelanceerd met een ingebouwde cryptowallet. Er bestaat al een mobiele Opera wallet die ethereum en ERC20 tokens ondersteunt. Het Noorse bedrijf wil hiermee meer crypto-liefhebbers aantrekken.

Reborn 3: browser met cryptowallet

De browser, genaamd “Reborn 3,” is nu beschikbaar voor de Mac-, Windows- en Linux-besturingssystemen, kondigt Opera dinsdag aan. Wat kunnen gebruikers met deze software?

  • Ze kunnen decentrale applicaties (dapps) van “Web 3” verkennen en ermee omgaan
  • Met de ingebouwde cryptowallet kunnen gebruikers tokens versturen zónder een extensie zoals Metamask
  • De wallet van Reborn 3 synchroniseert met de wallet van de mobiele Android-browser, die vorig jaar is gelanceerd.

Opera licht toe:

In de praktijk krijgen gebruikers een melding op hun smartphone wanneer ze zich op een Web 3-website moeten identificeren of een transactie op de blockchain moeten ondertekenen.

Ze kunnen het bevestigen op dezelfde manier waarop ze hun systeem ontgrendelen, bijvoorbeeld met gezichtsherkenning of met hun vingerafdruk.

Binnenkort komt er ook een mobiele wallet voor iPhone-gebruikers, de Opera Touch.

Ethereum en ERC20 tokens

Het Noorse Opera lanceerde zijn Web 3-Android-browser in juli 2018. De browser ondersteunt momenteel ethereum en ERC20-tokens. Unieke non-fungible tokens met de ERC-721-standaard, zoals CryptoKitties, worden ondersteund.

Eerder dit jaar liet Opera Android-gebruikers toe om ethereum rechtstreeks te kopen in de browserportefeuille, in samenwerking met gereguleerde cryptobroker Safello.

Bron: Opera

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!