bitcoin koers update
Nieuwsberichten » PayPal investeert in blockchain start-up gericht op digitale identiteit

PayPal investeert in blockchain start-up gericht op digitale identiteit

PayPal heeft geïnvesteerd in een blockchain start-up die zich richt op het (beschermen van) digitale identiteit. Het bedrijf, Cambridge Blockchain genaamd, wil een platform bouwen waardoor mensen meer controle over hun online identiteit hebben. Dat meldt Forbes.

Geen verrassing

De investering van het online betaalsysteem in blockchain projecten komt niet helemaal uit de lucht vallen. PayPal is namelijk één van die veel genoemde derde partijen die door de recente ontwikkelingen op termijn wel eens buitenspel zouden kunnen komen te staan. En voordat dat gebeurt moet het bedrijf zich proberen te nestelen in het ‘nieuwe’ internet.

“We made an investment in Cambridge Blockchain because it is applying blockchain for digital identity in a way that we believe could benefit financial services companies including PayPal.”

  bitcoin meester  

De investering van PayPal

In 2018 werd er tijdens de eerste investeringsronde voor Cambridge Blockchain $7 miljoen opgehaald. Sinds die eerste ronde heeft Cambridge Blockchain nog $3.5 miljoen opgehaald. En daarvan zou een gedeelte uit de zak van PayPal komen. Hoeveel de betaalverwerker heeft overgemaakt is niet bekend.

Cambridge Blockchain

Het team achter Cambridge Blockchain wil een systeem bouwen waarmee financiële instituties hun gebruikers beter kunnen bedienen. De focus ligt daarbij op online identiteit. Als dit gestroomlijnd is dan kan iedereen zich makkelijker aan de regels houden. Zowel voor de gebruikers van de services als de aanbieder is het van belang dat het duidelijk is wie er achter de laptop is gekropen om de bankzaken te regelen.

Een kijkje op hun website leert je dat de focus wel helemaal ligt op het bedrijfsleven. Je hoeft niet de illusie te hebben dat er veel rekening gehouden wordt met de doorsnee gebruiker. Het gaat met name om het helpen van bedrijven, niet om het beschermen van je privacy of iets in die geest.

Meer crypto nieuws

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Visa, Mastercard, PayPal en Uber investeren $10 miljoen in Facebook GlobalCoin

Robin Heester

PayPal CFO: “We zijn erg voorzichtig met bitcoin en andere crypto op dit moment”

Job Nijsen

PayPal bestuurslid: “Bitcoin (BTC) over 7 tot 10 jaar $1 miljoen waard”

Marloes

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder