Ripple xrp index nasdaq
Nieuwsberichten » Ripple XRP Index toegevoegd aan Nasdaq GID Service

Ripple XRP Index toegevoegd aan Nasdaq GID Service

De Amerikaanse Nasdaq, een bekende naam op het gebied van aandelen en indices, gaat de XRP Liquid Index van Brave New Coin (BNC) toevoegen aan zijn lijst van indices – de Nasdaq Global Index Data Service. Dit staat  ook wel bekend als de GID Service.

Vanaf 1 mei is de index te vinden bij de aandelenbeurs. Dat is in een update op NasdaqTrader naar buiten gebracht.

Nasdaq en XRP

In samenwerking met BNC, een blockchain onderzoeksinstituut uit Nieuw Zeeland, zal deze op twee na grootste crypto index worden aangeboden. De XRP Liquid Index (XRPLX) zorgt ervoor dat traders de benodigde gegevens over de XRP-prijs kunnen krijgen.

Nasdaq en Brave New Coin geven aan dat de gegevens alleen worden verzameld van beurzen met de hoogste volumes en liquiditeit, zoals Bitfinex, Poloniex, Coinbase en enkele andere.

XRPLX

De nieuwe index wordt gepresenteerd op de Nasdaq’s Global Index Data Service. Deze nieuwe XRP-index werkt met gegevens vanaf 2014 en wordt om de vijf minuten worden vernieuwd. De XRPLX wordt berekend door een onafhankelijke en gecontroleerde rekenmethode.

Verder zal er elk kwartaal een evaluatie zijn op de manier hoe de samenstelling van deze index wordt berekend. Dit gebeurt allemaal in overeenstemming eisen met de International Organisation of Securities Commissions (IOSCO).

“BNC endorses the IOSCO principles and fully embraces the IOSCO’s goals of addressing the obvious conflicts of interest in the benchmark-setting process, which the nascent crypto industry is vulnerable to.”

IOSCO

Crypto index

Nasdaq heeft inmiddels al 4.000 verschillende indices. Het bedrijf werkte voor het eerst samen met Brave New Coin in februari van dit jaar. Destijds voegde het twee indices toe van BNC op basis van de koers van Bitcoin (BLX) en Ethereum (ELX).

Om transparantie achter deze crypto indices te waarborgen, is het volgens Fran Strajnar, de CEO van Brave New Coin, belangrijk om “de geografische en technologische diversiteit van crypto te mee te nemen” bij het berekenen van een wereldwijde prijsindex.

Dit zal dus ook onderdeel zijn van de evaluatie voor deze index die elk kwartaal plaatsvindt. De kwaliteit van de orderbooks, de zogenoemde tick size van de koers en enkele andere onderdelen geven een waarde in USD van de betreffende crypto index (zoals XRPLX dat is) aan.

Nasdaq Index Ripple

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Spaanse bank implementeert Ripple (XRP) betaaloplossing met 0% transactiekosten

Robin Heester

Bitcoin dipt onder $10.400, altcoins in donkerrood en Wells Fargo ondersteunt geen crypto aankopen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder