Ripple (XRP): Thaise bank gebruikt xRapid om snel geld over te maken

Ripple (XRP) – Thaise bank gebruikt xRapid om snel geld te versturen over de grens. De transactietijd is verkort van twee dagen naar één minuut. Het gaat om Siam Commercial Bank (SCB), de oudste bank van Thailand. De pilot, vorig jaar gestart, ging om zakelijke betalingen die SCM verzorgt voor het Thaise olieconcern PTTEP. 

Thaise bank en olieconcern

SCB en PTTEP hebben vorig jaar een deal gesloten om grensoverschrijdende betalingen sneller en daarmee efficiënter te laten verlopen. Het gaat om betalingen aan dienstverleners aan PTTEP, die zich buiten Thailand bevinden.

In a bid to optimize operational efficiency, SCB and PTTEP have collaborated since mid-2018 on a research and development effort to adopt Blockchain technology for cross-border B2B payment.

Earlier this year, the project was able to make pilot payments on Blockchain, with payments reaching destinations within one minute, compared to one to two days with conventional methods.

Ripplenet en xRapid

De Thaise bank noemt de naam Ripple niet expliciet, maar uit documentatie blijkt dat SCB de pilots heeft gedraaid op Ripplenet. xRapid is de oplossing voor grensoverschrijdende betalingen. De currency XRP fungeert als wisselmunt op xRapid.

Een voorbeeld:

  • SCB verzorgt voor PTTEP een betaling naar dienstverlener in Singapore
  • Met xRapid fungeert de cryptomunt XRP als wisseltoken op het netwerk
  • De dienstverlener in Singapore dollars betaald wil worden
  • Vervolgens ‘regelt’ xRapid, de wisselkoers van Thaise baht of Amerikaanse dollar naar Singaporese dollars.

Bij Ripple noemen ze dit “multi-hop”. Daarmee bedoelen ze dat verzender en ontvanger niet zelf de koerscalculatie hoeft te doen.

Een voorbeeld:

Ripple en XRP

Ripple heeft op haar eigen blog ook bekend gemaakt dat het betrokken is bij SCB. Het is een van de eerste deals die het blockchainbedrijf gesloten heeft.

Het bedrijf uit Seattle wil het versturen van geld zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk maken. Voor het afwikkelen van de wereldwijde betalingen is Ripplenet ontwikkeld. Zowel banken als payment providers kunnen gebruik maken van dit netwerk.

Naar verluidt hebben zich al meer dan 200 financiële instellingen aangesloten bij Ripplenet. Met de native munt XRP is het on-demand versturen van geld mogelijk van welke locatie dan ook.

Interview David Schwartz

Lees ook het interview dat Bitcoin Magazine NL deed met David Schwartz de Chief Cryptographer bij Ripple: “Is het gedecentraliseerd, is het een token? Dat soort argumenten vind ik onzin”

Bron: Invest in Blockchain
 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!