charlie shrem winklevoss bitinstant bitcoin gestolen rechtszaak
Nieuws » Charlie Shrem en Winklevoss broers schikken over 5.000 ‘gestolen’ bitcoin

Charlie Shrem en Winklevoss broers schikken over 5.000 ‘gestolen’ bitcoin

Investeerders Cameron en Tyler Winklevoss zijn tot een schikking gekomen met bitcoin pioneer Charlie Shrem (29). De tweelingbroers eisten $26 miljoen, dat nu gelijk staat aan 5.000 bitcoin (BTC). Volgens hen heeft Shrem in 2012 hen 5.000 bitcoin te weinig geleverd dan was afgesproken. In 2012 was één bitcoin $12.50. Inmiddels is de waarde van bitcoin met 4240% gestegen.

Schikking rechtszaak

Rechter Jed Rakoff verwierp de rechtszaak met de mededeling dat beide partijen tot een schikking zijn gekomen. Beide partijen kunnen de komende 30 dagen, tot 5 mei, nog de zaak heropenen, zodra één van de partijen zich niet aan de afspraken houdt.

Uit de schikking blijkt dat nu beide partijen zélf de advocaatkosten voor hun rekening nemen. Beide partijen willen verder niet ingaan op details. Wel zegt Shrem op Twitter:

  bitcoin meester  

Aanklacht: 5.000 bitcoin gestolen

De Winklevoss broers hebben de zaak vorig jaar september aanhangig gemaakt. Shrem heeft in 2012 één miljoen dollar van hen ontvangen om bitcoin (BTC) te kopen. Ze kwamen erachter dat Shrem niet het volledige bedrag in bitcoin had gestoken.

Er was sprake van een tekort van 5.000 bitcoin, zo claimden. Destijds was één bitcoin $12,5 waard.
De huidige koers van BTC is bijna $5.300. Een bedrag van meer dan $26 miljoen volgens deze huidige koers.

BitInstant: betalen met bitcoin

Shrem staat bekend als een bitcoin pioneer. Hij was in 2011 oprichter van BitInstant, die het als eerste bedrijf mogelijk maakte om op grote schaal met bitcoin te betalen in winkels zoals Walmart.

Het contact met de Winklevoss broers ontstond in 2012. In mei 2013 staken de Winklevoss broers $1,5 miljoen in BitInstant. In de jaren 2013 en 2014 raakten het bedrijf in de problemen.

Begin 2014 is Shrem gearresteerd op de luchthaven JFK in New York. Hij werd beschuldigd van “samenzwering om geld wit te wassen”.

Er werd voor meer dan één miljoen dollar aan bitcoin verkocht aan gebruikers van de zwarte marktwebsite Silk Road. Eind 2014 is hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Dismissal of Winklevoss cas… by on Scribd

Bron: Coindesk

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Robin Heester

Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder