SWIFT, IBM én Ripple samen in Europese belangenvereniging INATBA

SWIFT, IBM, Ripple en meer dan honderd andere bedrijven en organisaties bundelen hun krachten in een nieuwe Europese belangenvereniging INATBA. Dit maakt de Europese Commissie woensdag in een officieel perscommuniqué bekend. Doel is om blockchaintechnologie in Europa te promoten.

Europese belangenvereniging INATBA

Het doel van de samenwerking is om makers en gebruikers van blockchaintechnologie “te verenigen en het gebruik ervan in diverse sectoren te promoten”. Dat wil men bereiken door:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Promotie blockchaintechnologie

Wie hebben er zitting in INATBA? De lijst is onuitputtelijk, maar we pikken een aantal opvallende (‘corporate’) namen eruit:

Maar ook:

Nederlandse inbreng?

De partijen hebben formeel ook een statement ondertekend om hun samenwerking te bevestigen. Onder die ondertekenaars ook een aantal Nederlandse bedrijven of bedrijven met een sterke Nederlandse inbreng in het management:

Europese Commissie

De Europese Commissie staat aan de wieg van een aantal initiatieven om blockchaintechnologie in Europa te stimuleren.

Ripple

Ripple CEO Brad Garlinghouse zegt over de samenwerking:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]This really is a pivotal time for the distributed ledger technology industry. It’s critical that as an industry we come together and engage with regulators and governments globally. The work we are seeing with the European Commission is pivotal and can be leading in this effort. We’re thrilled to be involved and look forward to being a leading participant.[/penci_blockquote]

Joseph Lubin, medeoprichter van ethereum en oprichter van consultancyclub ConsenSys, licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]It is designed to be a platform for blockchain ecosystem organizations big and small to work together to bring blockchain and distributed ledger technologies mainstream.[/penci_blockquote]

Interview met Joseph Lubin

Interview met Joseph Lubin tijdens Blockchainlive in Londen, september 2018.

Bronnen: Europese Commissie / Coindesk / Invest in Blockchain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...