bitcoin btc koers prijs whales tom lee fundstrat

Tom Lee (Fundstrat): “Bitcoin koers kán naar $14.000 vanwege whales”

Een faire bitcoin prijs is $14.000, aldus aldus “bitcoinbull” Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat. “Whales” gaan de koers verder opdrijven. Volgens Lee is een prijs van $14.000 mogelijk voor bitcoin (BTC).  Een van de factoren is de komst van “oude whales”, grotere investeerders die in één keer 10.000 BTC kopen. De huidige koers op moment van schrijven is $4.957, omgerekend €4.415 per bitcoin.

“Whales” betreden de cryptomarkt

Lee maakt uit eigen onderzoek op dat steeds meer “oude” whales de cryptomarkt weer betreden. “Whales” zijn grotere investeerders die in één keer voor ca. een half miljoen euro aan bitcoin kopen (10.000 BTC). Een aantal van deze beleggers stapten op het hoogtepunt van de markt uit.

De alltime high (ATH) van bitcoin was op 17 december 2017 toen de cryptomunt $20.089 waard was. De koers is nu ruim 75% lager lager dan de ATH. Hij zegt onder meer bij CNBC:

“Bitcoin had a rough 2018. And for much of 2019 it’s been steadily climbing. And from what we can gather it’s because there have been positive things taking place. A lot of the old whale wallets are buying Bitcoin, so it’s been slow accumulation and steady accumulation. That means some of the original owners of Bitcoin, some of them who liquidated at $20,000 are starting to buy back.”

Fidelity en Bakkt

Lee wijst een aantal factoren aan voor zijn positivisme:

  • De komst van custodian platforms zoals Fidelity Digital Assets en Bakkt die meer institutionele beleggers naar de cryptomarkt moet aantrekken
  • De “adoptie” van cryptovaluta in een land als Venezuela.
  • De recente opmars van de bitcoin boers op maandagnacht Nederlandse tijd toen BTC door de $5.000 heen ging

Lee zegt onder meer:

“And then we saw positive developments like Bakkt is coming. And a lot of infrastucture, Fidelity custody. Activity has been picking up, especially in regions where there’s been a lot of inflation or political issues, like Venezuela or Turkey. And I think, finally we had a big move on April 1st. It wasn’t what caused it, but it was real evidence that there’s a lot of dry powder. That the crypto community kept a lot of cash, was waiting for Bitcoin to break $3,000. And when it didn’t, it made this move.”

bitcoin meester

“$14.000 juiste prijs voor bitcoin”

Lee komt tot de conclusie dat $14.000 een “faire” prijs is voor bitcoin. Naast de bovenstaande factoren wijst hij ook op het groeiend aantal bitcoin adressen:

If you were to take a combination of active addresses and activity per user that’s explained over 90% of Bitcoin since 2013, the fair value for Bitcoin right now is $14,000. I’m not saying it has to trade at fair value. Bitcoin is a network value. Fiat currencies are basically [valued by] how many people are willing to use it and adopt it…

A commodity during a bull period – and Bitcoin’s above it’s 200-day – generally trades 2 to 2.5 times its breakeven. So that would get you around $14,000, again. But in a bear market it could trade below its breakeven.

Lee adviseert institutionele beleggers zoals pensioen – en hedgefondsen om “1 tot 2%” van hun portfolio in bitcoin te steken.

For the majority of people, 1% is a small risk bet. But, Bitcoin makes all of its gains in 10 days in a year. I think this is an example that if you exclude the 10 best days, Bitcoin loses 25% a year. So, you’ve got to essentially hold it, or hodl it as they say, to really capture the gains.”

“Whales” in de markt

Naar verluidt zijn er circa 300 bitcoin adressen die 25% van de complete markt ($165 miljard) in handen hebben. Lee staat bekend in de industrie als een over optimistisch. De prijs van bitcoin prijs schat hij regelmatig te hoog in.

Bronnen: Cointelegraph / Dailyhodl

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!