TRON en Swarm sluiten deal voor aanbod digitale effecten (STO’s)

Digitale effecten of security tokens (STO’s) zijn een waar modewoord in de crypto-industrie. Ook TRON springt op de bandwagon: door een deal met de Amerikaanse ‘tokenplatform’ Swarm worden digitale effecten via smart contracts op het TRON netwerk aangeboden en verhandeld. Via de stablecoin USDT-TRON zijn de TRX tokens te kopen.

Digitale effecten (STO's)

Hoe gaat dit in zijn werk? Een bedrijf kan bestaande aandelen of obligaties 'digitaliseren' via smart contract op een blockchain. In die smart contracts worden de afspraken tussen de aanbieder (bedrijf X) en de belegger vastgelegd (prijs, dividend, lockperiode van tokens etc). Swarm is de derde partij, het handelshuis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een 'digitale' beurs heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele beurs: 24/7 handel, doorgaans lagere transactie - en noteringskosten en niet onbelangrijk: aandelen zijn in stukjes te verhandelen: bijvoorbeeld 0.1 aandeel, zoals we dat kennen van de cryptovaluta.

TRX tokens

Het digitaal verpakken van een effect faciliteert Swarm. Zij zijn het platform waar de effecten op aangeboden en verhandeld worden en klantenvragen beantwoord worden etc.

De smart contracts waarin de afspraken worden vastgelegd, staan op de TRON blockchain. De uitgegeven security tokens zijn daarmee TRON (TRX) tokens.

Stablecoin

De volatiliteit is voor sommige beleggers, met name bijvoorbeeld pensioenfondsen, een drempel om de cryptomarkt te betreden. De waarde van TRX fluctueert en daar niet elke belegger op te wachten. Die wil gewoon ca. 5% rente elk jaar op zijn aandeel of obligatie krijgen.

TRON heeft daar iets op bedacht: inzet van de stablecoin USDT-TRON, een product samen met Tether en Bitfinex. Via deze gateway kun je de tokens kopen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Justin Sun, founder of TRON and CEO of BitTorrent."]“Swarm is one of the preeminent builders of digital investment infrastructure and its decision to adopt the TRON blockchain will further our push to make decentralized finance the next big thing for the investment community [/penci_blockquote]

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Philipp Pieper, co-founder and CEO of Swarm"]TRON’s dedication to delivering fast, free solutions using decentralized infrastructure make them a natural fit for Swarm’s open tokenization technology. Issuers will be able to offer security tokens on Tron’s blockchain, and will allow investors to use TRX and USDT-TRON to purchase security tokens. This is about meeting people where they are, and opening the door for the massive and engaged TRON community to enter this rapidly growing space. [/penci_blockquote]

Liquiditeit

Een van de uitdagingen van STO's is liquiditeit. Op dit moment is het aantal handelsplatform waar digitale effecten op één hand te tellen. Een van de bekendere is het Nederlandse NXchange van Marleen Evertsz, zie onderstaand interview.

In de VS is Overstock druk bezig met het Tzero-platform. Een ander voorbeeld is Polymath: dit platform gebouwd op ethereum, wil ethereum-based STO's gaan aanbieden.

Bronnen: TRON / Blokt

Lees meer over:
security tokenSTOSTO'sTron

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.