tron swarm digitale effecten sto sto's
Nieuws » TRON en Swarm sluiten deal voor aanbod digitale effecten (STO’s)

TRON en Swarm sluiten deal voor aanbod digitale effecten (STO’s)

Digitale effecten of security tokens (STO’s) zijn een waar modewoord in de crypto-industrie. Ook TRON springt op de bandwagon: door een deal met de Amerikaanse ‘tokenplatform’ Swarm worden digitale effecten via smart contracts op het TRON netwerk aangeboden en verhandeld. Via de stablecoin USDT-TRON zijn de TRX tokens te kopen.

Digitale effecten (STO’s)

Hoe gaat dit in zijn werk? Een bedrijf kan bestaande aandelen of obligaties ‘digitaliseren’ via smart contract op een blockchain. In die smart contracts worden de afspraken tussen de aanbieder (bedrijf X) en de belegger vastgelegd (prijs, dividend, lockperiode van tokens etc). Swarm is de derde partij, het handelshuis.

Een ‘digitale’ beurs heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele beurs: 24/7 handel, doorgaans lagere transactie – en noteringskosten en niet onbelangrijk: aandelen zijn in stukjes te verhandelen: bijvoorbeeld 0.1 aandeel, zoals we dat kennen van de cryptovaluta.

TRX tokens

Het digitaal verpakken van een effect faciliteert Swarm. Zij zijn het platform waar de effecten op aangeboden en verhandeld worden en klantenvragen beantwoord worden etc.

De smart contracts waarin de afspraken worden vastgelegd, staan op de TRON blockchain. De uitgegeven security tokens zijn daarmee TRON (TRX) tokens.

Stablecoin

De volatiliteit is voor sommige beleggers, met name bijvoorbeeld pensioenfondsen, een drempel om de cryptomarkt te betreden. De waarde van TRX fluctueert en daar niet elke belegger op te wachten. Die wil gewoon ca. 5% rente elk jaar op zijn aandeel of obligatie krijgen.

TRON heeft daar iets op bedacht: inzet van de stablecoin USDT-TRON, een product samen met Tether en Bitfinex. Via deze gateway kun je de tokens kopen.

“Swarm is one of the preeminent builders of digital investment infrastructure and its decision to adopt the TRON blockchain will further our push to make decentralized finance the next big thing for the investment community

Justin Sun, founder of TRON and CEO of BitTorrent.

TRON’s dedication to delivering fast, free solutions using decentralized infrastructure make them a natural fit for Swarm’s open tokenization technology. Issuers will be able to offer security tokens on Tron’s blockchain, and will allow investors to use TRX and USDT-TRON to purchase security tokens. This is about meeting people where they are, and opening the door for the massive and engaged TRON community to enter this rapidly growing space.

Philipp Pieper, co-founder and CEO of Swarm

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”nl”><p lang=”en” dir=”ltr”>Swarm creates tools to make it easy to unlock and capture value across a broad array of assets and opportunities. Tokenization on <a href=”https://twitter.com/hashtag/TRON?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#TRON</a> will allow for customers to complete transactions faster, with few fees. <a href=”https://twitter.com/hashtag/TRX?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#TRX</a> <a href=”https://twitter.com/search?q=%24TRX&amp;src=ctag&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>$TRX</a> <a href=”https://t.co/ut93AsI4gd”>https://t.co/ut93AsI4gd</a></p>&mdash; Justin Sun (@justinsuntron) <a href=”https://twitter.com/justinsuntron/status/1115869748464640000?ref_src=twsrc%5Etfw”>10 april 2019</a></blockquote>

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Liquiditeit

Een van de uitdagingen van STO’s is liquiditeit. Op dit moment is het aantal handelsplatform waar digitale effecten op één hand te tellen. Een van de bekendere is het Nederlandse NXchange van Marleen Evertsz, zie onderstaand interview.

In de VS is Overstock druk bezig met het Tzero-platform. Een ander voorbeeld is Polymath: dit platform gebouwd op ethereum, wil ethereum-based STO’s gaan aanbieden.

Bronnen: TRON / Blokt

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder