bank cryptomunt Coin Japan stablecoin

Vijfde bank ter wereld brengt eigen cryptomunt ‘Coin’ op de markt

De grootste bank van Japan brengt een eigen cryptomunt met de naam ‘Coin’ op de markt. De vijfde bank ter wereld heet Tokyo-Mitsubishi UFJ, afgekort MUFG. De lancering is gepland voor eind 2019. Na maanden van speculatie is het zover: een eigen ‘stablecoin’, gekoppeld aan de Japanse yen, komt er. Dat meldt de Japan Times, die directeur Mike Kanetsugu citeert. De bank heeft ook een kantoor op de Amsterdamse Zuidas.

bitcoin meester

Cryptomunt ‘Coin’

De cryptomunt moet een betaalmiddel worden voor bedrijven zoals in de horeca. Ook wordt de stablecoin gebruikt voor marketingdoeleinden door meer over klanten te weten te komen, aldus de bank.

Bovendien is de digitale munt een manier om operationele kosten te besparen. De kosten voor de aanschaf, opslag en distributie van cash geld lopen op voor de bank.

Door dat proces te digitaliseren hoopt de bank te besparen. Anderzijds vereist een eigen stablecoin ook de nodige eenmalige en terugkerende lasten.

JPM Coin

Het initiatief doet denken aan de JPM Coin van JP Morgan, bedoeld om betalingen met klanten te verrekenen. JPM Coin is een zogenaamde stablecoin die wordt gelanceerd op de Quorum blockchain.

Dat laatste is een blockchain gebaseerd op Ethereum ontwikkeld en beheerd door JP Morgan zelf. Later moet JPM Coin interoperabel worden met alle andere grote blockchain standaarden.

Mobiele app

Maar daar waar dat initiatief meer aan een gimmick doet denken, willen de Japanners de cryptomunt een centralere rol geven in hun bedrijfsproces. Zo wordt Coin ook geïntegreerd met hun mobiele app, waar klanten hun balansen zien en mee kunnen afrekenen.

Bron: CCN

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!