bank cryptomunt Coin Japan stablecoin
Nieuws » Vijfde bank ter wereld brengt eigen cryptomunt ‘Coin’ op de markt

Vijfde bank ter wereld brengt eigen cryptomunt ‘Coin’ op de markt

De grootste bank van Japan brengt een eigen cryptomunt met de naam ‘Coin’ op de markt. De vijfde bank ter wereld heet Tokyo-Mitsubishi UFJ, afgekort MUFG. De lancering is gepland voor eind 2019. Na maanden van speculatie is het zover: een eigen ‘stablecoin’, gekoppeld aan de Japanse yen, komt er. Dat meldt de Japan Times, die directeur Mike Kanetsugu citeert. De bank heeft ook een kantoor op de Amsterdamse Zuidas.

  bitcoin meester  

Cryptomunt ‘Coin’

De cryptomunt moet een betaalmiddel worden voor bedrijven zoals in de horeca. Ook wordt de stablecoin gebruikt voor marketingdoeleinden door meer over klanten te weten te komen, aldus de bank.

Bovendien is de digitale munt een manier om operationele kosten te besparen. De kosten voor de aanschaf, opslag en distributie van cash geld lopen op voor de bank.

Door dat proces te digitaliseren hoopt de bank te besparen. Anderzijds vereist een eigen stablecoin ook de nodige eenmalige en terugkerende lasten.

JPM Coin

Het initiatief doet denken aan de JPM Coin van JP Morgan, bedoeld om betalingen met klanten te verrekenen. JPM Coin is een zogenaamde stablecoin die wordt gelanceerd op de Quorum blockchain.

Dat laatste is een blockchain gebaseerd op Ethereum ontwikkeld en beheerd door JP Morgan zelf. Later moet JPM Coin interoperabel worden met alle andere grote blockchain standaarden.

Mobiele app

Maar daar waar dat initiatief meer aan een gimmick doet denken, willen de Japanners de cryptomunt een centralere rol geven in hun bedrijfsproces. Zo wordt Coin ook geïntegreerd met hun mobiele app, waar klanten hun balansen zien en mee kunnen afrekenen.

Bron: CCN

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Bank voor Internationale Betalingen: Facebook is met Libra nieuw gevaar voor banken

Robin Heester

Deze altcoin steeg harder dan bitcoin (BTC) in de maand juni: +65%

Wessel Simons

Binance Coin verkrijgbaar in India, nieuw koersrecord voor cryptomunt BNB

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.