Waves lanceert nieuwe tool voor smart contract data buiten blockchain

Waves, een smart contract platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps), heeft een data oracle tool uitgebracht. Volgens het ontwikkelteam van Waves, zijn “data oracles” onmisbaar voor de blockchain infrastructuur. Om data oracles toegankelijker te maken voor eindgebruikers en ontwikkelaars, hebben de makers van het Waves-protocol hun eigen software gebouwd.

Blockchain Data

Momenteel kunnen blockchain-gebaseerde smart contracts geen toegang krijgen tot data buiten de blockchain.  Waves wil hiervoor nu een oplossing gaan bieden.

In order to solve this issue, Waves’ team has developed data oracles which serve as “agents that find real-world information and feed it to the blockchain.

Waves

De verbinding tussen externe data, smart contracts en dApps komt tot stand via data oracles. Een “oracle” is een hulpmiddel die de communicatie tussen de blockchain en de echte wereld mogelijk maakt.

Verder wordt verklaard dat: “Data kan zo divers zijn zoals valutakoersen, weerberichten, resultaten van verkiezingen of sportevenementen, grondstoffenprijzen en vlucht- en treindienstregelingen.”

Waves is niet het enige blockchain-enabled platform dat zijn eigen data oracle tool heeft ingezet. Een ander voorbeeld is Chainlink.

Smart contracts

Met Waves RIDE is het mogelijk om ‘non-Turing complete’ smart contracten op te stellen. ‘Non-Turing complete’ contracten zijn minder ingewikkeld dan de tegenhangers van bijvoorbeeld ethereum, die zijn namelijk ‘Turing complete’.

Turing complete houdt kort gezegd in dat elke geprogrammeerde berekening of bewerking ook mogelijk is met die programmeertaal. RIDE is daardoor voor ontwikkelaars laagdrempeliger te gebruiken dan bijvoorbeeld ethereum.

Meer crypto nieuws

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!