waves
Nieuwsberichten » Altcoin » Waves lanceert nieuwe tool voor smart contract data buiten blockchain

Waves lanceert nieuwe tool voor smart contract data buiten blockchain

Waves, een smart contract platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps), heeft een data oracle tool uitgebracht. Volgens het ontwikkelteam van Waves, zijn “data oracles” onmisbaar voor de blockchain infrastructuur. Om data oracles toegankelijker te maken voor eindgebruikers en ontwikkelaars, hebben de makers van het Waves-protocol hun eigen software gebouwd.

Blockchain Data

Momenteel kunnen blockchain-gebaseerde smart contracts geen toegang krijgen tot data buiten de blockchain.  Waves wil hiervoor nu een oplossing gaan bieden.

In order to solve this issue, Waves’ team has developed data oracles which serve as “agents that find real-world information and feed it to the blockchain.

Waves

De verbinding tussen externe data, smart contracts en dApps komt tot stand via data oracles. Een “oracle” is een hulpmiddel die de communicatie tussen de blockchain en de echte wereld mogelijk maakt.

Verder wordt verklaard dat: “Data kan zo divers zijn zoals valutakoersen, weerberichten, resultaten van verkiezingen of sportevenementen, grondstoffenprijzen en vlucht- en treindienstregelingen.”

Waves is niet het enige blockchain-enabled platform dat zijn eigen data oracle tool heeft ingezet. Een ander voorbeeld is Chainlink.

Smart contracts

Met Waves RIDE is het mogelijk om ‘non-Turing complete’ smart contracten op te stellen. ‘Non-Turing complete’ contracten zijn minder ingewikkeld dan de tegenhangers van bijvoorbeeld ethereum, die zijn namelijk ‘Turing complete’.

Turing complete houdt kort gezegd in dat elke geprogrammeerde berekening of bewerking ook mogelijk is met die programmeertaal. RIDE is daardoor voor ontwikkelaars laagdrempeliger te gebruiken dan bijvoorbeeld ethereum.

Meer crypto nieuws

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder