ripple xrp koers
Nieuws » Ripple (XRP) koers presteert matig op bitcoin paar, CTO doet XRP van de hand

Ripple (XRP) koers presteert matig op bitcoin paar, CTO doet XRP van de hand

In de afgelopen 30 dagen zag bitcoin een stijging van 29 procent, terwijl de cryptomarkt in het algemeen 22,5 procent steeg. Ripple’s XRP kende echter een flinke daling, met 7 procent, terwijl Ripple en haar CTO David Schwartz aanhoudingen verkochten.

Underperformance

Op 1 april beleefde bitcoin een spectaculaire rally die de prijs van $4.100 naar $5.000 bracht. De laatste drie weken koerst de prijs stabiel boven die $5.000. Voorafgaand aan die rally, tijdens het dieptepunt van de cryptowinter, was XRP juist één van de best presterende cryptomunten. Van 1 september 2018 tot 1 januari 2019 steeg de koers 6,7 procent, terwijl bitcoin in diezelfde periode liefst 47,1 procent aan waarde verloor.

Die waardeverandering kwam tot uiting in de dominantie ten opzichte van BTC. In die periode steeg die marktdominantie namelijk van 5,8 naar 11,5 procent. Het overtrof zelfs Ethereum als de nummer twee cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie. Nu de stieren echter zijn teruggekeerd lijkt het tij te keren. XRP presteert ondermaats in vergelijking met andere munten, vooral BTC.

Een punt van zorg voor XRP-houders is de neerwaartse prijsdruk als gevolg van de regelmatige verkoop door Ripple en haar medewerkers. Ripple heeft ongeveer 58 miljard van de 100 miljard XRP in bezit. Als de aanhoudingen van insiders zoals CEO Brad Garlinghouse, mede-oprichters Jed McCaleb en Chris Larsen, en CTO David Schwartz mee worden genomen is dat cijfer zelfs nog hoger.

Ripple verkocht in januari, februari en maart 169,42 miljoen dollar aan XRP. Een stijging van 31% ten opzichte van het vorige kwartaal. Van die 169,42 miljoen dollar werd er voor 61,93 miljoen dollar rechtstreeks verkocht aan instellingen. De resterende $107,49 werd programmatisch verkocht aan cryptobeurzen en andere bedrijven.

David Schwartz

CTO David Schwartz droeg ook bij aan de verkoopgolf. Schwartz is in april 2017 begonnen met de regelmatige verkoop van zijn XRP-aanhoudingen. Zijn wallet bevat momenteel 3,16 miljoen XRP ter waarde van 923.000 dollar tegen huidige koers. Sinds het begin van 2019 verkocht Schwartz 2,8 miljoen XRP, met een waarde van ongeveer 810.000 dollar.

Sommigen binnen de Ripple-gemeenschap uitten dan ook bezorgdheid over het feit dat de verkoop een gebrek aan vertrouwen lijkt, in het potentieel van XRP om een hogere prijs neer te zetten. Toch moet gezegd worden dat Ripple en haar werknemers altijd transparant zijn geweest over de regelmatige verkopen.

Volgens gegevens van Messari’s OnChainFX is XRP de slechtst presterende munt in de top 10 gekeken naar marktkapitalisatie begin 2019. De munt begon het jaar op ongeveer $0.35 en momenteel koerst de munt iets boven de $0.30. Een verlies van 13.8%.

Bronnen: Crypto Slate, Daily Hodl, AMB Crypto

Foto: Flickr / Marco Verch

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

John van Meer

Bitcoin (BTC) rond $10.600. Altcoins stijgen in Satoshi’s

Robin Heester

Bitcoin Magazine NL te gast bij Cryptotrader.nl: Bitcoin TA, Libra, BitMEX, China en Facebook

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder