BCH Bitcoin Cash update koers prijs analisten

Deze analisten zijn positief over de korte termijn koers van Bitcoin Cash (BCH)

Crypto update – Bitcoin heeft een prima week achter de rug en in de slipstream richten enkele altcoins zich ook op. Een van de opvallende stijgers is Bitcoin Cash (BCH) en enkele populaire analisten zijn positief gestemd over de korte termijn koers van BCH. “Er is ruimte voor groei”, aldus Crypto Dog (ca. 127.000 volgers op Twitter).

Bitcoin Cash (BCH)

Het ontstaan van Bitcoin Cash (BCH) in een notendop. De eerste blok op de blockchain van BCH dateert van 1 augustus 2017 om precies te zijn. Onder aanvoering van Roger Ver, is een groep ontwikkelaars afgesplitst
(“hard fork”) van de originele eerste bitcoin blockchain, ook wel “core” genoemd.

Er zijn en waren interpretatieverschillen van de originele tekst van Satoshi Nakamoto. Volgens onder meer Ver heeft Satoshi bitcoin bedoeld als elektronisch peer-to-peer cash.

Technisch gezien zijn er dan grotere blokken in een blockchain nodig. Het bitcoin “core” kamp wil die vernieuwing op een ander tempo doorvoeren dan Ver & co. Dat leidde tot letterlijk een splitsing, zowel ideologisch als technisch.

Dat er in november vorig jaar nóg een splitsing volgde na een heuse “hashwar” tussen Bitcoin ABC (het huidige Bitcoin Cash) en Bitcoin SV van Craig Wright, gaan we nu niet in.

Koers BCH

Net zoals bitcoin en vrijwel alle altcoins betekende 2018 een jaar van verlies. Net zoals bitcoin beleefde BCH haar hoogtepunt in december 2017. Op 20 december 2017 was één BCH maar liefst $4.329 waard.

2019 is net zoals vele andere coins – best een positief jaar tot nu toe. BCH kan bogen op een winst van 150% de afgelopen drie maanden.

In de slipstream van de opmars van bitcoin (BTC) afgelopen week steeg ook BCH met minstens 13%.

bron: Messari/OnchainFX

Cryptotwitter

Volgens enkele analisten op Twitter, waarvan één met meer dan 100.000 volgers, zit er nog veel meer rek in de koers, zo twittert hij vandaag. Op moment van schrijven is de koers $289.

Ook UB, een cryptotrader met bijna 19.000 volgers heeft een long-positie ingenomen met BCH, waarmee hij speculeert op een hogere koers. Hij is geïnteresseerd BCH presteert ten opzichte van BTC en hoopt op een 0.0525 verhouding ten opzichte van BTC.

Crypto Dog: “Ruimte voor groei”

Ook de populaire Crypto Dog moet aan zijn bijna 127.000 volgers op Twitter toegeven dat hij een beetje BCH heeft gekocht. Hij laat in een grafiek zien dat hij behoorlijk wat groeipotentieel ziet in BCH. Zelfs méér dan bitcoin (BTC).

Interview Roger Ver van Bitcoin Cash

Vorig jaar kregen we de kans om Roger Ver een aantal vragen te stellen over zijn ambities met BCH.

Bron: NewsBTC

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!