Bitcoin Analyse: Breken we de weerstand richting $6.000?

In de column van vorige week zei ik dat $6250 in zicht was, als de $5800 grens werd doorbroken. Dat gebeurde niet. Een van de redenen dat investeerders wegblijven is de grote volatiliteit en de onvoorspelbaarheid zoal we die zagen vorige week.

Lees snel verder voor een korte analyse over de Tether gebeurtenissen en de koersontwikkeling voor.

Tether FUD en nieuwe bodems

De koers stevende volgens mijn analyse op de $6000 – $6250 af, maar dit gebeurde niet. Tether FUD en een India bitcoin ban zorgden er voor dat de prijs terugviel naar $5000.

Hoewel de koersstijging al aan het afnemen was de dag ervoor vond ik het allemaal erg toevallig dat beide nieuwsitems uitkwamen op de dag dat de CME futures zouden verlopen (zie figuur 1).

Hoe dan ook, de prijs zakte stevig naar beneden, maar is daar weer heel sterk uit gestegen naar ongeveer $5650 (Bitfinex). Dit is dan wel weer getuige van de kracht van de bulls op dit moment.

Veel mensen wachten nog op nieuwe bodemprijzen voor de koers, maar als één van de grootste nieuwsitems van het afgelopen jaar slechts zo’n kleine deuk in de prijs geeft zie ik niet snel gebeuren dat er een nieuwe bodem zal worden gevormd.

Het lijkt er dan ook steeds meer op dat het sentiment veranderd is

Bitcoin Futures afgelopen 26 april
Figuur 1: Is het toeval dat de nieuwsitems uitkwamen op 26 april toen de CME futures verliepen?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Veel van mijn analyses doe ik op de grafieken van Bitfinex, omdat ik daar veel handel. Wat interessant is om te zien is dat Bitfinex een flinke premium heeft ten opzichte van bijvoorbeeld Coinbase, Bittrex en Bitstamp. Voor de analyse moet er dan ook goed worden gekeken naar de grafieken van die handelsbeurzen.

We zien op de wekelijkse grafiek op Bitfinex namelijk dat de koers door de 50 wekelijkse moving average (WMA) is heengegaan (figuur 2). Dit in combinatie met het sterke herstel is vrij bullish voor de koers en met dat in gedachten houd ik mijn ogen op de $6000 – $6250.

Moving Averages Bitcoin
Figuur 2: De grafiek op Bitfinex is gestegen tot $5650 en boven de 50WMA en ziet er vrij bullish uit.

Maar als we kijken naar de grafieken van de andere beurzen dat lijken ze op die van Bitstamp, zoals te zien in figuur 3. Daar zien we dat de koers wordt afgekaatst door de 50WMA, wat juist weer bearish is voor de prijs. Als we naar de wekelijkse RSI kijken zien we dat op de Bitfinex grafiek dat het meer bullish is en licht stijgt (figuur 2) ten opzichte van Bitstamp (figuur 3) waar de RSI is afgevlakt.

Hoe dan ook is het goed om de beide scenario’s in het hoofd te houden, maar voor nu is er meer informatie en tijd nodig om te kijken waar de prijs heen zal gaan. Mocht de 50WMA inderdaad een groot struikelblok blijken, dan moeten de bulls de steunzone van $4650-$4800 blijven houden als we de prijs van $6000 in het vizier willen houden.

Bitstamp koers RSI 50WMA
Figuur 3: De koers op Bitstamp en anderen beurzen komt niet boven de $5300 en de koers wordt afgekaatst door de 50WMA.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 4) zien we dat de koers nog steeds in een dagelijkse uptrend zit ondanks de dip naar $5000. De koers blijft higher lows vormen en probeert een higher high te vormen. Er is wel goed te zien dat er bearish divergence is. De RSI is aan het zakken terwijl de prijs stijgt.

Bitcoin koers uptrend bearisch divergence
Figuur 4: De koers zit in een uptrend, maar er is bearish divergence te zien.

Concluderend

De bulls lijken nog niet te zijn uitgeput en lijken door te stomen. De afkaatsing van de 50WMA en de bearish divergence op de dagelijkse grafiek baren me wel zorgen en ik ben dan ook bearish op dit moment tenzij de bulls laten zien dat ze over de 50WMA kunnen komen en daar blijven.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!