bitfinex tether new york cryptobeurzen bitcoin coinmarketcap cmc index markt crypto alert

Bitcoin beurs Bitfinex en Tether krijgen even lucht, motie aangenomen

De motie van iFinex om het bevel van New York Attorney General (NYAG) te wijzigen is door het Hooggerechtshof van New York toegekend. Dat betekent dat de dochterbedrijven, bitcoin – en cryptobeurs Bitfinex en stablecoin exploitant Tether voorlopig hun activiteiten kunnen voortzetten.

Het oorspronkelijke beval van NYAG verliep binnen 90 dagen verloopt en een motie van de tegenpartij werd uitgesloten. Volgens het Hooggerechtshof ‘is het onnodig om legitieme zakelijke activiteiten van de aangeklaagde te verstoren’.

Bitfinex en Tether

Aan de toekenning van de motie zijn wel de nodige voorwaarden gesteld die mogelijk impact hebben op de cryptomarkt. De rechter noemt de volgende eisen:

  • Tether mag geen activa lenen aan Bitfinex of andere partijen, behalve bij de ‘normale gang van zaken in het bedrijf’
  • Tether kan geen kasreserves verdelen aan leidinggevenden, werknemers of andere personen. Buiten het uitbetalen van salarissen en facturen van leveranciers uiteraard.
  • Bitfinex en Tether mogen op geen enkele manier documenten wijzigen die in de oorspronkelijke dagvaarding van de NYAG zijn opgevraagd.

De NYAG beweert dat Bitfinex 850 miljoen dollar had verloren en vervolgens middelen van Tether gebruikte om het gat te dekken. Volgens Bitfinex kloppen deze beschuldigingen niet.

Hun strekking van het verhaal: de $850 miljoen is ‘verloren’ gegaan in een transactie met het bedrijf Crypto Capital Corporation. Deze firma is gevestigd in Panama, buiten de jurisdictie van de Amerikaanse autoriteiten.

Bitfinex heeft vervolgens $650 miljoen uit de ‘kas’ bij Tether aangewend om dit verlies te dekken.

Tether is als stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar om stabiel te blijven. De firma heeft zelf erkend dat de dekking van de cryptomunt slechts 74% is.

Aanklacht

Volgens de New Yorkse aanklager is het aanwenden van deze reserves ‘ondermijnend’.

Samenvattend nogmaals de aanklacht (hierbij de PDF-versie, redactie):

  1. Bitfinex heeft $850 miljoen verloren door een bedrag naar Crypto Capital Corporation te versturen en moeite heeft om het terug te vorderen
  2. Tether die Bitfinex toegang verschaft tot haar kasreserves

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!