bitfinex tether new york cryptobeurzen bitcoin coinmarketcap cmc index markt crypto alert
Nieuws » Bitcoin beurs Bitfinex en Tether krijgen even lucht, motie aangenomen

Bitcoin beurs Bitfinex en Tether krijgen even lucht, motie aangenomen

De motie van iFinex om het bevel van New York Attorney General (NYAG) te wijzigen is door het Hooggerechtshof van New York toegekend. Dat betekent dat de dochterbedrijven, bitcoin – en cryptobeurs Bitfinex en stablecoin exploitant Tether voorlopig hun activiteiten kunnen voortzetten.

Het oorspronkelijke beval van NYAG verliep binnen 90 dagen verloopt en een motie van de tegenpartij werd uitgesloten. Volgens het Hooggerechtshof ‘is het onnodig om legitieme zakelijke activiteiten van de aangeklaagde te verstoren’.

Bitfinex en Tether

Aan de toekenning van de motie zijn wel de nodige voorwaarden gesteld die mogelijk impact hebben op de cryptomarkt. De rechter noemt de volgende eisen:

  • Tether mag geen activa lenen aan Bitfinex of andere partijen, behalve bij de ‘normale gang van zaken in het bedrijf’
  • Tether kan geen kasreserves verdelen aan leidinggevenden, werknemers of andere personen. Buiten het uitbetalen van salarissen en facturen van leveranciers uiteraard.
  • Bitfinex en Tether mogen op geen enkele manier documenten wijzigen die in de oorspronkelijke dagvaarding van de NYAG zijn opgevraagd.

De NYAG beweert dat Bitfinex 850 miljoen dollar had verloren en vervolgens middelen van Tether gebruikte om het gat te dekken. Volgens Bitfinex kloppen deze beschuldigingen niet.

Hun strekking van het verhaal: de $850 miljoen is ‘verloren’ gegaan in een transactie met het bedrijf Crypto Capital Corporation. Deze firma is gevestigd in Panama, buiten de jurisdictie van de Amerikaanse autoriteiten.

Bitfinex heeft vervolgens $650 miljoen uit de ‘kas’ bij Tether aangewend om dit verlies te dekken.

Tether is als stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar om stabiel te blijven. De firma heeft zelf erkend dat de dekking van de cryptomunt slechts 74% is.

Aanklacht

Volgens de New Yorkse aanklager is het aanwenden van deze reserves ‘ondermijnend’.

Samenvattend nogmaals de aanklacht (hierbij de PDF-versie, redactie):

  1. Bitfinex heeft $850 miljoen verloren door een bedrag naar Crypto Capital Corporation te versturen en moeite heeft om het terug te vorderen
  2. Tether die Bitfinex toegang verschaft tot haar kasreserves

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Motie Bitfinex door rechter afgewezen, onderzoek naar grootste bitcoinbeurs gaat door

Wessel Simons

Dit zijn de vijf belangrijkste data voor Bitcoin tot begin 2020

Arnold Hubach

Dai stablecoin op betaalkaart VISA voor de boodschappen in Europa

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder