btc bitcoin Charlie Munger Judas

‘Bitcoin (BTC) belegger is een Judas’, aldus miljardair Charlie Munger

De bitcoin (BTC) belegger wordt vergeleken met een Judas, een verrader. Met zoveel woorden waarschuwt miljardair Charlie Munger voor de handel in bitcoin en cryptovaluta. Munger geldt als één van de meest bekende beleggers wereldwijd en is al decennialang businesspartner van Warren Buffett.

Lees ook: Warren Buffett vindt bitcoin maar niets: “blockchain wel belangrijk”

Sterker nog, een belegger in bitcoin is te vergelijken met Judas Iscariot. Deze Bijbelse figuur was één van de twaalf apostelen. Judas was de verrader die Jezus aangaf aan de Romeinse autoriteiten. Vervolgens werd Jezus gekruisigd.

Munger zegt in een gesprek met Business Insider:

“Professionele handelaren die overstappen naar de handel in bitcoin.. It’s just disgusting. Het is alsof iemand in drollen aan het handelen is en jij dan zegt: ‘Ik kan niet achterblijven.’

Nobelprijswinnaar: “Bitcoin (BTC) stopzetten”

Daarmee zet de kritiek op bitcoin namens de gevestigde orde zich voort. Het commentaar volgt op de reactie van zijn partner Buffett die bitcoin (BTC) een “gokspel” noemt. Buffett, goed voor $90 miljard aan vermogen, ziet een aantal gebreken.

De grootste cryptomunt heeft “geen intrinsieke waarde” en is een spel van “fraudeurs en charlatans”.

Ook Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz voegde zich deze week bij de “old boys”.Volgens hem, overigens is hij goed ingevoerd in de digitale economie, moeten “cryptovaluta stopgezet gaan worden”.

Ook hij stelt dat digitale valuta gebruikt worden om criminelen hun gang te laten gaan. Hij zegt letterlijk: ”We should shut down the cryptocurrencies”.

Bitcoin koers

De koers op moment van schrijven is $5.826 (-1,5%), volgens marktvorser OnchainFX. De meeste altcoins leveren in,  de uitzondering is TRON (TRX).

Bron: Business Insider
Afbeelding: Flickr.com

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address