bitcoin fiod
Nieuws » Nederlandse miljoenen fraudeur met ‘neppe bitcoinfabriek’ opgepakt

Nederlandse miljoenen fraudeur met ‘neppe bitcoinfabriek’ opgepakt

Een 33-jarige man uit Apeldoorn is afgelopen maandag gearresteerd voor onder andere fraude. Volgens de FIOD verdiende hij minstens 2 miljoen euro door mensen te overtuigen om te investeren in Bitcoin-mining farms.

De verdachte zou in 2017 met twee bedrijven zijn gestart gestart. Geïnteresseerden konden hier computers kopen voor het minen van Bitcoins. De verdachte zou deze computers in een zogenaamde ‘mining farm’ beheren. Investeerders zouden een rendement ontvangen van ongeveer 0,3 Bitcoin per maand. Omgerekend naar de prijs van nu is dat zo een $2,400.

Toen de uitbetaling van het rendement uitbleef en investeerders de hardware niet terug kregen, zijn er meerdere aangiftes gedaan tegen de verdachte. De politie heeft hierop een onderzoek opgestart samen met de FIOD.

Door ongeveer 100 investeerders is ruim 2 miljoen euro ingelegd. Uit onderzoek door de FIOD en politie lijkt het erop dat er waarschijnlijk nooit bitcoin zijn gemined. Al het geld lijkt op te zijn gegaan aan luxe uitgaven zoals auto’s, motoren, reizen en gokken.

De politie en de FIOD hebben het huis en de bedrijfspanden van de man in november vorig jaar al onderzocht. Ze hebben hierbij administratie en luxe goederen zoals tassen, schoenen en een crossmotor in beslag genomen. De man wordt verder verdacht van oplichting, valsheid in geschrift en witwassen.

Koinz Trading rechtszaak

Vorig jaar is al eerder een rechtszaak geweest waar de verdachte bij betrokken was. In de zaak tussen de schuldeiser en Koinz Trading BV, werd in een eerder vonnis besloten dat de 0.591 bitcoin aan mining-opbrengsten aan de schuldeiser betaald moesten worden.

Hier stond een dwangsom van 10.000 euro op. Koinz Trading kon die 0.591 Bitcoins niet opbrengen en is daarom failliet verklaard.

bitcoin rechtszaak

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder