Gaat de koers van bitcoin (BTC) uitbreken richting $9.600 na consolidatiefase?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In mijn prijs update schreef ik dat we een consolidatiefase in gingen. Daar zitten we nu nog in, maar daar moeten we uitbreken. Gaat de prijs van bitcoin (BTC) dan richting $9.800 of $6.800? Lees verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (onderstaande figuur 1) zien we dat de prijs de grens van $8410 niet heeft weten te breken. De prijs heeft niet veel gedaan en dat is omdat we in een consolidatiefase zitten, wat beter is te zien op de lagere timeframes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het volume is een stuk lager dan de vorige weken, maar dat is vanwege de consolidatiefase niet bearish. De candlestick van deze week ziet er uit als een bullish hammer candlestick wat natuurlijk bullish is.

Gaat de koers van bitcoin (BTC) uitbreken richting $9.600 na consolidatiefase?

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zien we dat de prijsbewegingen in de consolidatiefase steeds kleiner worden en zich blijven afspelen tussen de zwarte lijnen. Het einde van de consolidatiefase begint in zicht te komen.

De prijs plakt dichter aan de weerstandspunt omhoog wat een bullish teken is. Het afnemende volume en afgekoelde RSI zijn ook kenmerken van de consolidatiefase.

Er is druk aan het opbouwen en de prijs zal waarschijnlijk binnen een paar dagen uitbreken met veel volatiliteit en geweld.

Dit is wat we ook nodig hebben om door de weerstand van $8.410 te breken (oranje lijn). Dit is ook een maandelijks weerstandspunt zoals ik liet zien in figuur 3 van deze prijs analyse.

Als we naar boven uitbreken dan is het prijsdoel tussen de $9.600 – $9.800 (groene lijn). Dit is het eerstvolgende grote weerstandspunt op de grafiek.

Als we bearish uitbreken dan zie ik $7.200 (21EMA, oranje lijn) en daarna $6.400 als belangrijke steunpunten.

Gaat de koers van bitcoin (BTC) uitbreken richting $9.600 na consolidatiefase?

Conclusie

De meeste tekenen voor de bitcoin koers zijn bullish. Nu de consolidatiefase richting het einde gaat denk ik dat de bulls druk aan het opbouwen zijn om de grens van $8410 te doorbreken richting het volgende weerstandspunt rond $9600-$9800. Belangrijke steunpunten voor een bearish uitbraak zijn $7200 en $6400.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs