bitcoin naar 7500
Nieuws » Bitcoin Analyse: BTC consolideert rond $7.550. Wat doet de markt?

Bitcoin Analyse: BTC consolideert rond $7.550. Wat doet de markt?

Het was een week als vanouds in de crypto wereld. Bitcoin (BTC) ging met enkele honderden euro’s per dag omhoog en heeft de downtrend na een lange bearish markt gebroken. Maar nu lijkt het tot stilstand gekomen. Gaan we nog verder omhoog?

Bitcoin is de afgelopen week aan het consolideren tussen de $7.000 en $8.000 met elke dagen een kleine beweging maar dat betekent niet dat de gehele markt stil aan het zitten is. Zo zijn de alts een stuk beweeglijker en is ether (ETH) in satoshi waarde flink gestegen.

Bitcoin analyse

Het is wachten op een uitbraak wanneer een munt begint de consolideren. Dit is op het moment ook het geval voor bitcoin. De munt is aan het schommelen rond de $7.500 tot $8000 en wijkt er weinig vanaf. Dit is goed te zien op de chart waarbij de prijs rond de “Pivot” lijn hangt. Dat wil zeggen dat de prijs niet echt een kant aan het kiezen is op het moment.

Het is daardoor iets makkelijker om een wat betrouwbaarder beeld te geven van wat er kan gebeuren. Echter kan een uitbraak zowel naar boven als beneden zomaar ineens gebeuren. Gekeken naar momentum indicators als de Stochastic, zien we een duidelijke reset.

Dat wil zeggen dat tijdens de flinke beweging omhoog de indicator bijna 100% overbought aan het raken is. Maar vaak voordat er een nieuwe beweging komt, zakt deze eerst langzaamaan richting oversold (of andersom), om vervolgens weer verder te gaan.

Het lijkt er dus op, dat de $10.000 nog steeds in het spel is en op korte termijn. Het is dus het wachten op de grotere beweging die ineens kan komen. Een test van de support levels waaronder $6.900 ligt ook in de verwachting.

Deze is al getest de afgelopen week maar kan zomaar weer aangeraakt worden. Mocht deze breken dan kunnen we wel eens een prijs tussen de $6.000 en $6.500 zien. Maar dit zijn sterke levels en kunnen een bounce omhoog creëren.

Crypto markt: Altcoins

Ondanks dat bitcoin wat rustiger is de afgelopen dagen, ligt de markt verre van stil. Het lijkt erop dat winsten welke behaald zijn in bitcoin terugstromen naar de alts welke flink aan het zakken waren.

Een van deze alts welke altijd belangrijk is om te bekijken is Ethereum. Deze is bijna 40% gestegen ten opzichte van het laagste en hoogste punt van de afgelopen week.

Ethereum 4h chart week 21

Die stijging in Satoshi waarde is bij veel alts te zien en kan tevens betekenen dat dit de winst is welke uit Bitcoin is gehaald. Het kan ook betekenen dat het tegenovergestelde ook weer op korte termijn kan gebeuren.

Het lijkt erop dat alts nog door kunnen gaan met zakken wanneer bitcoin een significante sprong gaat maken. Blijven opletten dus.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder