Bitcoin (BTC) koers zakt naar $7.000, $15 miljard uit markt getrokken

Bitcoin update 22.00 – Bitcoin (BTC) heeft een enerverend etmaal achter de rug. De koers is sinds het hoogtepunt van $7.556 gedaald naar $7.000. Beleggers pakken hun winst, wat ook zijn weerslag heeft op de altcoins. In slechts 12 uur tijd is er $15 miljard uit de cryptomarkt getrokken. Houdt BTC de $7.000 of gaan we richting de support van $6.400?

Lees ook – “Bitcoin (BTC) komende twee maanden door de $10.000 vanwege het Consensus-effect”

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin (BTC) is met schokken gestegen is en met schokken weer gedaald. Rond 18 uur ’s avonds Nederlandse tijd dipte de koers naar $6.800. Inmiddels de BTC weer opgekrabbeld richting $7.000.

Bron: Coincap.io

Beleggers besluiten om hun winst te pakken: de afgelopen 12 uur (sinds 10 uur ’s ochtends) is de market cap met 15 miljard afgenomen volgens marktvorser Coinmarketcap. De totale marktwaarde is op moment van schrijven $210 miljard.

De ervaren trader en analist Peter Brandt vroeg zich al terecht af of de koers gaat corrigeren?

Bitcoin prestaties in 2019

Buiten de prestatie van de afgelopen 24 uur blijven de prestaties van de grootste cryptomunt in de maand mei opvallend. Op 1 mei stond de koers op $5.305 en slechts twaalf dagen staat de koers $1.700 hoger rond de $7.000.


Bron: OnchainFX

Bitcoin rendeert beter dan olie, vastgoed, Amazon of Apple. Gaat nieuwe rally’s meer traditionele spelers naar de markt trekken?

1 week +23.03%
1 maand +39.53%
3 maanden +95.77%

Wie zat erachter?

Want wat heeft de kortstondige pomp gedreven? Het lijkt een combinatie te zijn van een kleine groep spelers die de koers hebben bespeeld, aldus marktvolger Alex Krüger. Op Twitter laat hij er in een draadje een theorie op los.

Niettemin kan een stijgende koers een zelf versterkend, psychologisch markteffect. De BTC koers leek verder op te stuwen door FOMO, zoals analist John van Meer al voorspelde.

Of is het te verklaren uit koerspatronen? Technisch analist Cryptonary dook in het verleden met deze chart.

Ook Josh Rager dook even in het verleden om patronen te herkennen.

Of speelt de bitcoin block halving (het halveren van de miner fees van 12,5 naar 6,25 BTC) een rol. Deze halving wordt eind mei verwacht.

Zo is er een correlatie te vinden tussen de bull cycli en deze halving: een opwaarts momentum circa één jaar voor de halving.

bitcoin bull btc koerscycli halving

Bron: Brave New Coin

 

De vraag is of de bearmarkt volledig achter de rug ligt?

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!