bitcoin update btc koers
Nieuws » Bitcoin (BTC) update – Markt in het rood, bitcoin onder de $8.500

Bitcoin (BTC) update – Markt in het rood, bitcoin onder de $8.500

Bitcoin (BTC) update 08:00 – Bitcoin koerst deze ochtend lager, onder de $8.500. Dat geeft een min voor de afgelopen 24 uur van 3 procent op een koers van $8.480. De cryptomarkt in zijn geheel staat eveneens lager, op een totale marktkapitalisatie van rond de $265 miljard, daar waar we gisteren nog boven de 275 miljard uitkwamen. Het lijkt daarbij een korte termijn dalende trend te pakken te hebben.

Even terug in de tijd: Eind 2017 steeg de prijs van bitcoin voor het eerst boven de $8.000. Pakweg drie weken later bereikte het een prijs van meer dan $20.000. Nu het erop lijkt dat de daaropvolgende cryptowinter van 2018 ten einde is gekomen, bevindt bitcoin zich eindelijk weer boven datzelfde prijsniveau van $8.000. Maar er zijn redenen om nog positiever te zijn dan toen. Lezen: de 7 redenen waarom de ‘fundamentals’ van bitcoin (BTC) sterker zijn dan ooit.

Bitcoin

De cryptomunten nemen dus een klein stapje terug. De vraag is uiteraard voor hoe lang? Het volume in de gehele markt loopt wat terug, zo ook voor bitcoin. Toch ligt het met een 24-uurs volume voor bitcoin, boven de $20 miljard, nog steeds hoog in vergelijking met de afgelopen jaren. Bitcoin’s marktdominantie ligt daarbij op 56,7 procent, eveneens hoog. Enkele weken geleden werd zelfs een marktdominantie van ruim 59 procent bereikt. Daarmee begaf bitcoin zich in de buurt van het tweejarige record, op 63 procent.

  bitcoin meester  

Crypto-Twitter

Iets om op te letten volgens Forbes:


Volatiliteit steekt de kop op volgens Bloomberg.


HODL anyone? Maar WAT dan?! (hint: BTC)


Een crossover bij XRP/USD, aldus Dmitriy (volg zijn nieuwsbrief Coinsheet).


Iets met elektriciteit.


Een ander mooi lijstje:


Misschien wel de belangrijkste tweet van onze vrienden. (PS: teken de petitie FreeRoss als bitcoin, crypto en vooral vrijheid je lief is. Dit verhaal wordt zeker nog een keer verfilmd)


Wederom een mooi artikel van Dan Jeffries.


Jake pakt de popcorn erbij:


PS: Ook deze week mag je weer gaan stemmen. Hoef je de deur niet eens voor uit! Nog een lastige want ook op Satoshi Radio is te stemmen.

Altcoins

Zoals ondertussen duidelijk gaat de gehele markt lager, met slechts enkele plusjes te bemerken. In de top tien koerst niets meer in het groen, nadat XRP nog lichtelijk standhield. IOTA komt als eerste in de plus, de nummer 15 cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie, met een aardige 8 procent stijging. Ook pundi x en aurora doen het goed ten opzichte van de rest van de markt, met stijgingen met dubbele cijfers. De rest van de altcoins moet het doen met ofwel (kleine) plusjes dan wel rode cijfers.

crypto kopen 

Foto: Flickr / Tim Reckmann

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Robin Heester

Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder