bitcoin btc koers correctie update

Bitcoin (BTC) update: Is het nu tijd voor een koerscorrectie richting $6.600?

Bitcoin update door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) – Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $7.300. Vanochtend hebben we een dip meegemaakt van maar liefst $8.200 naar $6.600 (op de Coinbase beurs, redactie). Een koerscorrectie van bitcoin koers is gestart, waarmee ik bedoel: de start van wave 4. Ik ga uitleggen wat dat betekent. Ook heb ik nog een speciale tip voor beleggers die met altcoins traden. 

Bitcoin in opwaartse koers

Bitcoin zit inmiddels veertien weken in een uptrend, nadat BTC de 200MA (moving average, redactie) voor de de tweede keer heeft getest. Op de weekly is duidelijk zichtbaar dat de bulls aanwezig zijn. Er zijn echter ook een aantal bears aanwezig in de $8.000 range.

Hoe de wekelijkse candle zich nu vormt, in combinatie met de wekelijkse stoch RSI indicator, die erg hoog staat, is dit de start van een (kleine) correctie.

Dagoverzicht

Bitcoin heeft zich een aantal dagen achter elkaar zeer bullish afgesloten. Echter, een paar uur voor de dip, heeft Bitcoin de dag afgesloten met een bearish engulfing. Dat kán duiden op een voortzetting van een (kleine) correctie.

Op dit moment kijken wij naar of BTC de dagelijkse candle (om 2:00 uur ’s nachts, vrijdag – op zaterdagnacht) kan sluiten boven de $7.525. Sluit de koers boven dat niveau, dan is een beweging richting $8.000 nog mogelijk. 

21-EMA(D)

Bitcoin heeft tijdens de koerscorrectie keurig support gevonden op de 21 EMA (D). De 21 EMA op de dagelijkse grafiek geeft voor mij een indicatie of het sentiment bullish of bearish is.

Zolang wij op de dagelijkse grafiek boven de 21-EMA blijven, maak ik me geen zorgen en kunnen wij de uptrend voortzetten.

4H overzicht

Op de 4 uursgrafiek is duidelijk een Chuvashov fork patroon zichtbaar. Dit patroon gaf aan dat wij een drop konden krijgen naar de targets: $7200 en $6668

Ook hebben wij inmiddels de EMA 21 doorbroken op de 4 uur grafiek, wat voor mij betekent dat wij op het kleine tijdframe een trendswitch hebben gemaakt. Zolang wij onder de EMA 21 blijven op de 4 uur grafiek, verwacht ik meer daling. 

Voor nu hebben wij nog wel support gehouden op de horizontale support lijn van $7.200 en op de EMA 55 (4H). Dat tussentijds herstel is okay, maar om bullish te worden op de 4H grafiek, wil ik weer eerst een breek zien boven de EMA 21(4H). 

Op de 4 uur grafiek (foto hieronder) is ook te zien dat wij een weerstand level hebben op $7.594. Ik verwacht voor vandaag (vrijdag 17 mei) dat wij deze zone gaan opzoeken, om hier retest te maken.

Ook zullen wij tegen die tijd wellicht de 21 EMA kunnen zien op dat prijsniveau, wat zorgt voor een hevige weerstandszone. Wanneer wij daar een ‘bounce’ zien, verwacht ik dat BTC de daling gaat voortzetten richting de $6.650 – $6.800 zone.

Voorzichtigheid is geboden, omdat zich het bekende ‘Head & Shoulder’ patroon kan gaan vormen. Dat kan de koers nog meer naar beneden drukken. 

Support – en weerstandszones

We zien de volgende support – en weerstandszones voor bitcoin:
Support

  • $6.800 (short term)
  • $6.600 (short term)
  • $6.150 (short term)
  • $5.000 (mid term)
  • $4.200 (mid term)

Resistance

  • $7.591 (short term)
  • $7.800 (short term)
  • $8.200 (short term)
  • $8.500 (short term)
  • $9.400 (mid term)

Conclusie

Op basis van de recente prijsactie en de kruisende indicatoren, ziet het er naar uit dat Bitcoin een verdere correctie tegemoet gaat. Met als startsignaal de bearish engulfing op de dagelijkse grafiek.

Ook op de 4 uur grafiek (midi tijdframe) zijn wij inmiddels onder de 21 EMA beland, wat voor mij een negatief signaal is.

Een breek van de $7.200 en een 4 uur sluitende candlestick onder dit prijsniveau kan Bitcoin een verdere daling geven richting de $6.600 area en vanaf daar dienen wij zelfs rekening te houden met het “Head & Shoulder” patroon.

Bullish scenario:

Wanneer BTC wel weer door de $8.350 weet te breken, kunnen wij wellicht verdere bewegingen zien richting de $9.400. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben is flink bullish volume en een dagelijkse candle sluiting boven de $7.900.

Altcoin tip:

Aangezien wij met Bitcoin op dit moment in een gevarenzone zitten, maar vele altcoins er wel redelijk goed uitzien, raad ik je aan om te kijken naar de BTC-ETH trading paar.

Wanneer BTC-ETH positief wordt, zullen de altcoins waarschijnlijk volgen. Zorg in ieder geval voor een juiste stop-loss om jouw posities te beschermen.

Het Crypto Huis

Het Crypto Huis, alles over cryptovaluta onder één dak. Het bedrijf biedt dagelijkse analyses over bitcoin (BTC) en altcoins. Men biedt onder meer online trading aan, live webinars en een premium kanaal. Het Crypto Huis is ook regelmatig te gast bij de podcast van Crypto Benelux en treden naar buiten met een professionele kijk op de cryptomarkt.

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!