bitcoin update koers btc short squeeze
Nieuws » Bitcoin (BTC) prijs $8.054, CME Group Bitcoin Futures $1.3 miljard

Bitcoin (BTC) prijs $8.054, CME Group Bitcoin Futures $1.3 miljard

De bitcoin futures van CME Group hebben de bestaande records gebroken. Tijdens de huidige opleving van de cryptomarkt zijn deze derivaten bijzonder populair.

Beleggers speculeren meer dan ooit op de toekomstige prijs van bitcoin (BTC). CME zag op het toppunt van de cryptogekte in december 2017 kans om hun futures platform te lanceren. En dat heeft ze tot op heden geen windeieren gelegd.

Gisteren bereikte de future markt van CME een nieuw hoogtepunt: in totaal liepen er 33.677 future contracten. Deze contracten waren bij elkaar 168.385 BTC ($1.35 miljard) waard. Dat is een nieuw record voor het platform.

CME Group is niet de enige aanbieder van bitcoin futures. De Chicago Board Options Exchange (CBOE) biedt ook nog even deze vorm van beleggingen aan. Zij nemen echter geen nieuwe contracten meer aan, alleen de lopende contracten lopen nog door tot de uitbetalingsdatum.

Dat betekent echter niet dat CME voor altijd het rijk alleen heeft. Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd om mee te doen in de bitcoin futures markt.

Een van de prominente mogelijke aanbieders van deze derivaten is Bakkt. Zij gaan mogelijk in juni starten met het aanbieden van future contracten. Bakkt komt uit de koker van de Intercontinental Exchange (ICE), moederbedrijf van onder meer de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Stock Exchange.

Bitcoin prijs

De prijs van één bitcoin ligt op dit moment op $8.054. De prijs houdt zich bijzonder strek na een plotselinge stijging van duizenden dollars de afgelopen dagen. BTC kan wel eens een nog grotere klapper maken, volgens deze analyse ligt de weg open naar $10.000.

Niet alleen de prijzen is de laatste dagen positief: BTC lijkt ook langzaam als betaalmiddel zijn weg te vinden naar de grotere bedrijven. Betalingen met bitcoin en andere cryptomunten worden ‘stiekem’ geaccepteerd door bedrijven als Starbucks en Whole Foods. 

 

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder