Bitcoin (BTC) prijs $8.054, CME Group Bitcoin Futures $1.3 miljard

De bitcoin futures van CME Group hebben de bestaande records gebroken. Tijdens de huidige opleving van de cryptomarkt zijn deze derivaten bijzonder populair.

Beleggers speculeren meer dan ooit op de toekomstige prijs van bitcoin (BTC). CME zag op het toppunt van de cryptogekte in december 2017 kans om hun futures platform te lanceren. En dat heeft ze tot op heden geen windeieren gelegd.

Gisteren bereikte de future markt van CME een nieuw hoogtepunt: in totaal liepen er 33.677 future contracten. Deze contracten waren bij elkaar 168.385 BTC ($1.35 miljard) waard. Dat is een nieuw record voor het platform.

CME Group is niet de enige aanbieder van bitcoin futures. De Chicago Board Options Exchange (CBOE) biedt ook nog even deze vorm van beleggingen aan. Zij nemen echter geen nieuwe contracten meer aan, alleen de lopende contracten lopen nog door tot de uitbetalingsdatum.

Dat betekent echter niet dat CME voor altijd het rijk alleen heeft. Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd om mee te doen in de bitcoin futures markt.

Een van de prominente mogelijke aanbieders van deze derivaten is Bakkt. Zij gaan mogelijk in juni starten met het aanbieden van future contracten. Bakkt komt uit de koker van de Intercontinental Exchange (ICE), moederbedrijf van onder meer de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Stock Exchange.

Bitcoin prijs

De prijs van één bitcoin ligt op dit moment op $8.054. De prijs houdt zich bijzonder strek na een plotselinge stijging van duizenden dollars de afgelopen dagen. BTC kan wel eens een nog grotere klapper maken, volgens deze analyse ligt de weg open naar $10.000.

Niet alleen de prijzen is de laatste dagen positief: BTC lijkt ook langzaam als betaalmiddel zijn weg te vinden naar de grotere bedrijven. Betalingen met bitcoin en andere cryptomunten worden ‘stiekem’ geaccepteerd door bedrijven als Starbucks en Whole Foods. 

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!