Bitcoin flink in het groen boven de $6.250

Update 08:00- Bitcoin beantwoordt de hoop en gebeden van velen door verder door te stoten, flink over de psychologische weerstand van $6.000 en zelfs door de weerstand op $6.100. De koers op CoinMarketCap staat op een plus van liefst $6.280 met een plus van 3,5 procent. Daarbij is de marktdominantie van bitcoin 57,9 procent.

$5.500 blijft een cruciaal steunpunt, mocht de $5.700 op de korte termijn geen stand houden. Vooralsnog staan de lichten op groen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten staat op $192 miljard.

Opvallend, zeker gekeken het feit dat de koersstijging op een moment komt dat er een grote hack plaatsvond bij Binance – de bekendste crypto exchange op het moment. Bij die hack werd meer dan $40 miljoen buit gemaakt. Gelukkig dekt het beleid van Binance, middels SAFU, alle gestolen fondsen.

Binance hack

Terwijl SAFU werd toegejuicht kreeg Binance CEO Changpeng Zhao het wel voor zijn kiezen, aangezien hij de mogelijkheid had overwogen om het bitcoin netwerk terug te draaien, om mogelijk zo de verloren bitcoins terug te krijgen.

In een tweet verklaarde CZ dat hij contact had gehad met Jihan Wu en andere vertegenwoordigers van miningbedrijven om de mogelijkheid van een re-org (het terugdraaien van het netwerk) te bespreken.

Hoewel hij duidelijk aangaf dat Binance geen reorganisatie uit zal voeren, reageerde de crypto gemeenschap geschokt. Dat Binance een dergelijke aanpak zelfs maar voor mogelijk had gehouden!

Of je het nu eens bent met de uitspraken van CZ of niet, zijn bereidheid om absoluut transparant te zijn over welke gedachte dan ook mag verfrissend heten. Bitcoin lijkt er in ieder geval niet onder te lijden, met ook vandaag weer een flinke plus.

Crypto Twitter

Ondanks de recente hack bij cryptobeurs Binance en het eerdere negatieve nieuws van de aanklacht tegen cryptobeurs Bitfinex, blijft de koers van bitcoin dus stijgen.

Wat valt er op Twitter over crypto te lezen?

Jameson Lopp komt met een aardig stukje over Craig “Satoshi” Wright. Volgens hem niet zo Wright..


Kan de stijging ook in een geopolitiek plaatje gevat worden.


Heeft Pomp op dat vlak wat in te brengen.


Gaf Michael van de Poppe gisteren bij DFT wat duiding aangaande de hack bij Binance.


Was Willem Middelkoop te gast bij Nerd Culture.


En wil ook Meltem Demirors nog wat kwijt.

Altcoins

Bij de altcoins is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Vooral een mix van rood en groen, kleine plusjes en minnetjes, met hier en daar een uitschieter. In de top tien staat Binance Coin op een min van 7,5 procent. Vooral Bitcoin zelf is dus de grote verrassing met een solide stijging van 3,5 procent.

bitcoin kopen

Foto: Flickr / Tim Reckmann

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!